Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΓ. ΠΡΩΤΟΣ: «ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ»

Αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου όρους, Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρείτης, μιλά για τη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 13 Οκτωβρίου...
Η Θαυματουργή Ιερά εικόνα του «Άξιον Εστί» βρίσκεται στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου του Άγιου Όρους, και με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, θα ,μεταφερθεί από τον Άθωνα αύριο Σάββατο 13 Οκτωβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου,για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό.
Ο Άγιος Πρώτος δήλωσε πριν από λίγο στο «Αγιορείτικο Βήμα»:
«Εύχομαι,

η εικόνα να είναι ευλογημένη.Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αποφάσισαν να γίνει η μεταφορά της Εικόνας στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης προς ενίσχυση του εορτασμού για την απελευθέρωση της Πόλης.
Είμαστε βέβαιοι για την προσέλευση των πιστών...περιμένουμε ακόμα πιστούς από όλον τον κόσμο,οι οποίοι αναμένουν το μεγάλο και Ιερό προσκύνημα.

Το πιο σημαντικό βέβαια στοιχείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το Ιερό αυτό προσκύνημα θα πάνε σε κοινοφελής σκοπούς,δηλαδή θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των φτωχών και άπορων συνανθρώπων μας,αλλά και για την ενίσχυση των συσσιτίων που οργανώνουν οι Μητροπόλεις και Ενορίες ανά την Ελλάδα.»
της Ορνέλας Ζέφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: