Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"ΠΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΤΣΕΡ"

Οι πρώτες αντιδράσεις έκαναν λόγο για παγκόσμια συζήτηση από το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που στην είδηση του χαμού της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, κάνουν πάρτι…
Ο θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ σήμανε μια «σπουδαία ημέρα» για τους ανθρακωρύχους, υποστήριξε συγκεκριμένα ένας συνδικαλιστής.
Η Θάτσερ αποτελούσε μισητό πρόσωπο στις τάξεις των ανθρακωρύχων την δεκαετία του 1980,
έπειτα από την μετωπική σύγκρουσή της με τα συνδικάτα και την άρνησή της να ικανοποιήσει οποιοδήποτε αίτημα των εργαζόμενων.
Μερικοί ορκισμένοι αντίπαλοι της Θάτσερ μάλιστα έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι θα. . . κάνουν πάρτι για να «εορτάσουν» το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού.

Μάλιστα, κυκλοφόρησαν και «party packs» (πακέτα πάρτι) για τον εορτασμό του θανάτου της Μ. Θάτσερ, τα οποία περιείχαν μπαλόνια και πυροτεχνήματα. Μάλιστα, ήταν τόσο δημοφιλή, που ξεπούλησαν.

Η Θάτσερ, η δημοφιλία της οποίας στην Βρετανία ήταν μάλλον μικρή —ειδικά στην Ουαλία, τη Σκοτία και στη Βόρεια Ιρλανδία— έλαβε πολλούς περισσότερους επαίνους από την Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και την Μόσχα. Η εφημερίδα Κόκκινο Αστέρι του σοβιετικού υπουργείου Άμυνας την είχε αποκαλέσει Σιδηρά Κυρία, και η ίδια απολάμβανε το προσωνύμιο. Είχε δημιουργήσει μια σθεναρή αντικομμουνιστική συμμαχία με τον Ρόναλντ Ρίγκαν, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Όταν το Τείχος του Βερολίνου έπεφτε το 1989, είχε πει στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πως η ενωμένη Γερμανία θα κυριαρχούσε στην Ευρώπη.

Πολλούς μήνες πριν ο Γκορμπατσόφ διαδεχθεί τον Κονσταντίν Τσερνιένκο, η Θάτσερ είχε πει πως επρόκειτο για ένα πρόσωπο με το οποίο «μπορούμε να συνεργαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: