Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΟΚ: ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ

Η χήρα του Αλεξάντερ Κουρότσκιν θα καταθέσει μήνυση κατά των δυο ανδρών που έφαγαν τον άνδρα της προκειμένου να επιβιώσουν
Η χήρα δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονία, ωστόσο θα καταθέσει μήνυση κατά των δυο κανιβάλων για τον τρόμο τον οποίο βιώνουν καθημερινά μετά από το περιστατικό αυτή και η κόρη της, όπως αναφέρει η Daily Mail...
Η συγκλονιστική ιστορία κανιβαλισμού που θυμίζει το τραγικό περιστατικό στις Άνδεις εκτυλίχθηκε πριν απο μερικούς μήνες στην Ρωσία. Οι δυο ψαράδες οι οποίοι είχαν χαθεί στη Σιβηρία έφαγαν τις σάρκες συντρόφου τους,
προκειμένου να ζήσουν.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ένας από τους δυο άνδρες ομολόγησε την πράξη ωστόσο οι αρχές κατέληξαν ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία καθώς ο Κουρότσκιν είχε πεθάνει από το κρύο.
Οι δύο επιζήσαντες μαζί με άλλους δύο αλιείς είχαν μεταβεί τον Αύγουστο σε μια περιοχή στην Γιακουτία, στο βορειοανατολικό τμήμα της Σιβηρίας, κι έκτοτε αγνοούνταν. Οι επιζήσαντες βρέθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου κοντά σε ένα ποτάμι τουλάχιστον 250 χλμ. από την κοντινότερη πόλη, όμως τα άλλα δύο μέλη της ομάδας αγνοούνταν.
Δήλωσαν ότι η ομάδα χωρίστηκε, όμως κατόπιν βρέθηκε μια ανθρώπινη σορός με σημάδια που καταδείκνυαν βίαιο θάνατο στην τάιγκα.
Οι αρχές άρχισαν έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρχαν υποψίες για κανιβαλισμό. Οι δύο αλιείς δεν συνελήφθησαν, αλλά θεωρήθηκαν μάρτυρες στην υπόθεση.
Στην διάρκεια μιας ανάκρισης του ενός εξ αυτών, του Αλεξάντρ Αμπντουλάγεφ, ο άνδρας ομολόγησε πως μαζί με τον άλλο επιζώντα, τον Αλεξέι Γκουρουλένκο, έφαγαν από τις σάρκες του Αλεξέι Κουρότσκιν.
Η χήρα, μιλώντας στο Siberian Times δήλωσε: «Δεν περίμενα ποτέ πως θα ένιωθα τόσο μεγάλο τρόμο στη ζωή μου. Η ζωή που καταστράφηκε. Το μόνο έχω από τον άντρα μου είναι το ένα του πόδι, το ένα του δάκτυλο και το σκαλπ του... Πάνω από πού να κλάψω; Δεν έμεινε τίποτα από τον άντρα της ζωής μου» είναι τα λόγια της που προκαλούν ανατριχίλα.
Όσον αφορά τους άντρες που το έκαναν αυτό, η ίδια δηλώνει: «Δεν θέλω να σκέφτομαι πως τον σκότωσαν για τον φάνε και να επιβιώσουν. Αν έγινε κάτι τέτοιο, είναι απάνθρωπο.Θέλω, όμως, να τιμωρηθούν για αυτό που του έκαναν. Θα ήταν εξοργιστικό αν το άφηνα να περάσει έτσι».
Και συνέχισε: «Θέλω αυτοί οι κανίβαλοι να τιμωρηθούν. Φοβάμαι, όμως, πως η αστυνομία δεν δείχνει την πρέπουσα σημασία στη συγκεκριμένη έρευνα. Το νομικό πλαίσιο της χώρας μας δεν απαγορεύει τον κανιβαλισμό. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει μέσα στα βιβλία των νόμων ούτε η λέξη. Οι άντρες αυτοί, όμως, μπορούν να κατηγορηθούν για ασέλγεια σε πτώμα» είναι η γνώμη της γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: