Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

«ΔΕΛΦΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ… ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ»
Στη χθεσινή μας ανάρτηση με τίτλο: Η Αντιδήμαρχος Δελφών κα Λαΐνη αμφισβητεί δημόσια τον τουρισμό! VIDEO   η οποία δημοσιεύτηκε και σε άλλα εκτός Φωκίδας μεγάλα ιστολόγια, ο συμπατριώτης μας κύριος Πετσωτάς Γεώργιος, απαντά στους ισχυρισμός της κυρίας Λαΐνη, Αντιδημάρχου του Δήμου Δελφών και στην αμφισβήτηση της για την τουριστική ανάπτυξη, που εξέφρασε δημόσια στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό  δεν αφορά μόνο την κα Λαΐνη αλλά ισότιμα και τον Δήμαρχο κο Φουσέκη τον κο Ταγκαλή, την κα Γουργουρή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μαζί με αυτούς ισότιμα και εξ αδιαιρέτου και

   τους Ι. Γεωργίου, Ε. Θάνο, Α. Μανανά, Α. Κορομπίλη, Δ. Μπουλούτα, Ε. Μαρούτσο, Δ. Κουτονιά, Ν. Ασημακόπουλο, Β. Καραγιάννη, Χρ. Σεγδίτσα, Ε. Μπακολουκά, Λ. Φάκο. Όλοι αυτοί στις 11 Φεβρουαριου τ.ε.  στήριξαν με την ψήφο τους την θέση ότι Ιτέα που είναι και το λιμάνι όλου του Δήμου Δελφών πρέπει να χαρακτηριστεί βιομηχανικό - Μεταλλευτικό.  Όσον αφορά λοιπόν την θέση τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι για απόρριψη του τουρισμού, μπορεί μόνο η κα Λαΐνη να το είπε, όλοι μαζί όμως το ψήφισαν. Και αυτό το σημείο είναι που αφορά τις μάσκες που έπεσαν.

Κάτοικοι και φορείς όλων και περισσότερων περιοχών των Δήμου Δελφών αντιδρούν    υποστηρίζοντας εξ αρχής ότι κάποιοι μεθοδεύουν παρασκηνιακά   τον επίσημο χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής των Δελφών ως μεταλλευτική για συγκεκριμένες λίγες θέσεις εργασίας (άρα όχι τουριστική)  και όχι τουριστική για όλους όπου η μεταλλεία  με τις λίγες θέσεις εργασίας απλά θα πρέπει να προσαρμοστεί. Πολλοί σημερινοί  Δημοτικοί μας άρχοντες  σε επίσημες δημόσιες ομιλίες  διαβεβαιώνουν διαχρονικά τους κατοίκους των Δελφών, της Ιτέας, του Γαλαξιδιού, της Άμφισσας, του Πολυδρόσου κ.λ.π.  ότι φροντίζουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι των   περιοχών αυτών ξέρουν πολύ καλά ότι από αυτό μπορούμε να ελπίζουμε κάτι καλύτερο για όλους.  Έχοντας το κύρος που τους προσδίδει αυτόματα η θέση του Δημοτικού άρχοντα , ήταν φυσικό οι ισχυρισμοί ότι μας κοροϊδεύουν να αντιμετωπιστούν αρχικά με επιφύλαξη. Ακόμα και για έναν αγράμματο αλλά σκεπτόμενο άνθρωπο είναι αντιληπτό τι αποκλείει   κάθε πιθανότητα σοβαρής και οργανωμένης τουριστικής ανάπτυξης. Αρχικά κανείς δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορεί κάποιος από αυτούς να ξεπουλάει τόσο άσχημα το μέλλον μας. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.
Η δήλωση της κα  Λαΐνη απλά επιβεβαιώνει ότι η θέση της είναι πως δεν έχουμε  να περιμένουμε κάτι σοβαρό από τον τουρισμό. Πρακτικά  όμως όλοι οι προαναφερόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν ψηφίσει την ίδια άποψη. Αυτή η άποψη  δεν έχει κανένα λόγο να είναι οσοσδήποτε η σωστή. Ένας Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να ψηφίσει κάτι εναντίον του δημοσίου συμφέροντος (το οποίο θεωρητικά υπηρετεί) για πολλούς λόγους. Π.χ. λόγω ασχετοσύνης  ή γενικότερης  ακαταλληλότητας  (πιστεύοντας ότι κάνει το σωστό) αλλά και  λόγω διαπλοκής και διαφθοράς αδιαφορώντας εντελώς για τις συνέπειες και τις ευθύνες του. Αν ληφθεί υπ’ όψη ότι αυτό το πιθανό λάθος εξυπηρετεί και πάλι ένα και συγκεκριμένο οικονομικό συμφέρον με το οποίο υπάρχει τεράστιο παρελθόν απόλυτης πίστης και αφοσίωσης μπορούμε να σκεφτούμε και παραπέρα. Αν λάβουμε υπ’ όψη ότι δεν υπάρχει καμία αντίκρουση των επιχειρημάτων όσων διαφωνούν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και καμία τεκμηρίωση για το ότι αυτό που ψήφισαν είναι το καλύτερο για όλους οι παραπέρα σκέψεις ενισχύονται. Αν τέλος λάβουμε υπ’ όψη ότι αποκλείουν τον τουρισμό αλλά δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν τότε τα συμπεράσματα μπορούν να βγουν και αυτόματα.
Στην Ελλάδα της καταστραμμένης οικονομίας λόγω  διαπλεκόμενων ανίκανων αχυρανθρώπων  ή συνειδητά διεφθαρμένων  σε θέσεις ευθύνης απέναντι στα κοινά, όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και αντιληπτά.  Ολίγον πεθαμένος ή ολίγων έγκυος δεν υπάρχει.  Η παραίτηση είναι πάντα μία αξιοπρεπής επιλογή. Οι υπόλοιποι χρεώνονται την στάση τους.
--------------------------------------

σ.σ. Η απάντηση-σχόλιο του κυρίου Γ. Πετσωτά δημοσιεύτηκε στοhttp://ksipnistere.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9734.html


Ο κύριος Γεώργιος Πετσωτάς είναι ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης.

Η απάντηση σχόλιο:


“Να μάθει η κα Λαΐνη ότι, με σύντονες προσπάθειες των στελεχών του Υπουργείου Εξωτερικών, το Προξενείο μας στη Μόσχα, το 2012 χορήγησε 600.000 θεωρήσεις σε Ρώσους (430.000 το 2011) και είχε έσοδα μόνο από τα τέλη σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ. Οι 200.000 επιπλέον Ρώσοι σε σχέση με το 2011, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έφεραν μεγάλα ποσά στη χώρα σε ξενοδοχεία, εστίαση, αγορά. Ομοίως από Ουκρανία η αύξηση ήταν της τάξεως 100%. Η Καστοριά γνώρισε αύξηση της τάξεως του 248% από Ουκρανία με ότι αυτό σημαίνει στην τοπική αγορά γούνας, ξενοδοχεία, εστιατόρια. Φέτος προβλέπεται αύξηση των Ρώσων τουριστών που θα αγγίξει το 1.000.000. Ανάλογα κινούνται Κινέζοι, Ιάπωνες και λοιποί Ασιάτες. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και η σταθερή αξία τουριστών που είναι Ευρώπη, Βόρειος Αμερική και λοιπός κόσμος. Η Ελλάδα το 2013 θα αγγίξει τα 17.000.000 τουρίστες Εάν ο Δήμος Δελφών είχε σχέδιο και πολιτική τουριστικής ανάπτυξης, το 2% των επιπλέον μόνον τουριστών να προσέλκυε (και όχι επί του εφικτού στόχου επί τοις % του συνόλου των τουριστών) με παράλληλη ανάπτυξη στοχευμένης σε αυτούς αγοράς (κοσμήματα, ρούχα, παραρτήματα γουναράδων, τοπικά προϊόντα, ελιές, λάδι κλπ) και θα έστελνε το μήνυμα για ανάπτυξη και θα είχε τεράστια προστιθέμενη αξία για το μέλλον. Ξεχνάμε βέβαια και την κρουαζιέρα.
Στη Φωκίδα όμως, περί άλλων τυρβάζουν τοπική αυτοδιοίκηση και Βωξίτες!!!!!!!!!!! Αφού πρώτα καταστρέψουμε τον τόπο, μετά λέμε πως δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά ο βωξίτης!!!! Χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι οι δημότες Δελφών, πρέπει μέσα σε όλα τα άλλα να αγωνίζονται για αυτά που είναι χρέος της του κράτους και της Δημοτικής Αρχής, δηλ. περιβάλλον, ανάπτυξη, τήρηση των νόμων ( στην περίπτωση μας  βλέπε Λαρνάκι, Δελφικό Τοπίο, βιασμός Γκιώνας, Οίτης-Καστέλια και ατελείωτα παραδείγματα). Αλήθεια, τα προγράμματα Leader, ξενώνες, οικισμοί, τοπικά προϊόντα κλπ επενδύσεις τα έχουμε για πέταμα κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου και λοιποί σύμμαχοι ορισμένου μόνον είδους θέσεων εργασίας?
Να μην περιμένουμε πλέον τίποτα από αυτούς, να μην πιστεύουμε σε καμία δέσμευση τους, να μην ελπίζουμε τίποτα. Ας είμαστε ελεύθεροι να δούμε μόνοι μας το μέλλον του τόπου............”

ΠΗΓΗ. http://karteria1.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: