Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ… ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ! ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 5.900 ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να χαραχτεί η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης μετά το χθεσινό αδιέξοδο.
Στη σύσκεψη, όπως είπε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής μιλώντας στην εκπομπή  «Ακραίως», του ΣΚΑΪ θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα, ενώ επί της ουσίας, εκτός από εκτενέστατη ενημέρωση που θα έχει ο πρωθυπουργός, θα δώσει και τις κατευθύνσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με πρόταση για μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ, ενώ η μείωση στις συντάξεις να ισχύσουν από 1/01/2020.
Εν τω μεταξύ κλείδωσε η συνάντηση με τους Θεσμούς,
στο Χίλτον για τις 3 μ.μ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τα εργασιακά αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα.
Υπενθυμίζεται πως άκαρπη αποδείχθηκε η χθεσινή απογευματινή συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών. Όπως σημείωσε μάλιστα κυβερνητική πηγή, δεν υπήρξε καμία σύγκλιση στα ανοιχτά μέτωπα, όπως είναι η κοστολόγηση των μέτρων ύψους 2%, το αφορολόγητο, η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού και τα αντισταθμιστικά μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, το χάσμα που χωρίζει τους δύο έγκειται:
-Στο ύψος του κενού για το 2019, που κατά το ΔΝΤ είναι 2% του ΑΕΠ
-Στον αριθμό των πολιτών που καλύπτονται από το αφορολόγητο
-Στο ύψος χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: