Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ»

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε  η Ντόρα Μπακογιάννη, στο πολιτικό γραφείο του.
Συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και, σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν και για τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έκανε αναφορές στην καραμανλική παράδοση της ΝΔ.
Αυτή είναι η είδηση που κυκλοφορεί παντού λες κι έγινε η συντέλεια του κόσμου. Έχει τον τρόπο της η ΝΔ να δημιουργεί θέματα εκ του μηδενός. Διότι «μηδέν» είναι και οι παρεμβάσεις των καραμανλικών, «μηδέν» με τόνο και η στάση του Καμμένου, «μηδέν» και η συνάντηση Ντόρας – Καραμανλή, έστω κι αν αυτή έγινε προφανώς εν γνώσει του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός κι αν δεν έγινε,
εν γνώση του κι επιβεβαιώνονται κάποια σενάρια που κάνουν λόγο για «ψυχρή» σχέση Ντόρας – Κυριάκου εδώ και αρκετό καιρό.
Το γεγονός και μόνο ότι στη ΝΔ ασχολούνται με τον Καμμένο και όσες ανοησίες λέει θέλοντας να εμφανιστεί αυτός ως προστάτης της καραμανλικής παράδοσης,
υποβιβάζει το κόμμα που διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία. Ποιος είναι άλλωστε ο Καμμένος ή ποιος είναι ο Καραμανλής μπροστά σε μια χώρα που κινδυνεύει και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.
Τέλος πάντων, ας συναντιούνται αν νομίζουν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα του κόμματος. Αλλά το να βρίσκεται η μία βαρονία με την άλλη και να συζητούν ποιος κάνει περισσότερο κακό στην παράταξη καταντάει αστείο. Ένα σύγχρονο κόμμα, όπως θα έπρεπε να είναι η ΝΔ δεν θα έτρωγε το χρόνο των στελεχών της για τέτοιου είδους θέματα. Η Ντόρα θα έκανε τη δουλειά της ως τομεάρχης Οικονομικών και ο Καραμανλής θα συνέχιζε την αιώνια λιακάδα της ζωής του κι όλοι εμείς θα συνεχίζαμε να ελπίζουμε στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.
Εν πάση περιπτώσει δεν έχει πολύ παρασκήνιο η υπόθεση. Στην πρόσφατη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ ο Μητσοτάκης έδωσε εντολή στον εξάδερφο Κώστα Καραμανλή να βγει μπροστά και να αποδομήσει τη ρητορική του Καμμένου περί καραμανλισμού. Επειδή καταλαβαίνουν ότι είτε λόγω ανοησίας, είτε επειδή κάποιοι υπογείως το σπρώχνουν όλο αυτό το θέμα, ο υπουργός Άμυνας έχει... καραμανλικό ρεύμα, είπαν να του κόψουν το βήχα. Ε όχι να εμφανίζεται και ο Καμμένος εγγυητής της κεντροδεξιάς, αυτός που προσκύνησε τον Τσίπρα για μια καρέκλα κι ένα κόκκινο χαλί.
Στο πλαίσιο αυτό πήγε και η Ντόρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός της διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση Μεϊμαράκη ήταν μεμονωμένη, δεν υπήρχε κανένα οργανωμένο σχέδιο κι έγινε γιατί ο Βαγγέλας έχει θυμώσει που δεν τον αξιοποιεί ο Κυριάκος και τον έχει στείλει για τσίπουρα. Ομοίως και διάφορες παρεμβάσεις τύπου Παπακώστα, Βλάχου, Αντώναρου και Ρουσόπουλου δεν εκπορεύονται από καμιά συνωμοσία, είναι εντελώς τυχαίες. Ο Καραμανλής διαβεβαίωσε την αγγελιαφόρο (δεν ισχύει ο τίτλος ταινίας «ο αγγελιαφόρος πρέπει να πεθάνει») ότι είναι προσηλωμένος στην παράταξη και τη νίκη στις εκλογές κι ότι είναι συκοφαντίες όσα λέγονται ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γενικώς είναι αυτό που έλεγε ο Ηλιόπουλος «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Άλλωστε, η εξουσία ή και η προσδοκία της εξουσίας είναι συγκολλητικές ουσίες που ενώνουν τους πάντες. Μέχρι νεωτέρας βεβαίως γιατί όπως ξέρουμε στην πολιτική δεν υπάρχει μπέσα. Πόσο μάλλον στη ΝΔ...


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: