Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΕΝΙΟΤΕ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ…

Το 2015, στα μέσα του πρώτου εφιαλτικού εξαμήνου της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχονταν στην επιφάνεια διάφορες απίστευτες ειδήσεις πραξικοπηματικού χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση βέβαια τα διέψευδε αφού πρώτα διέψευδε κάθε δέσμευσή της, κάθε της υπόσχεση, κάθε της εξαγγελία… Γενικά, μέσα σε εκείνη την αλλοπρόσαλλη περίοδο ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τα στοιχειώδη. Όλα ήταν ανοιχτά στις πιο απίθανες ερμηνείες.
Όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία – χωρίς ποτέ να διαψευσθεί – με εντολή Τσίπρα, μια επίλεκτη ομάδα επεξεργαζόταν με απόλυτη  μυστικότητα σχέδιο Β το οποίο προέβλεπε: να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδας, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες με βάση τη Νέα Δραχμή, να προβούν σε κεφαλαιακούς ελέγχους,
να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις με υποσχετικές, να επιστρατευθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και αλλά ωραία…. που παραπέμπουν ευθέως σε δικτατορίες Λατινικής Αμερικής και εικόνες Βενεζουέλας.
Μόνο μέσα σ’ αυτό το κλίμα απόλυτης παρακμής θα μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση της μισαλλοδοξίας  που βάσισε την ύπαρξή της στον εθνικό διχασμό τον οποίο πυροδοτούσε μέσα από μια ακραία εμφυλιοπολεμική ρητορική.
Αυτά όλα τα εξιστορούν με περισσό θράσος – και επαναλαμβάνω χωρίς να διαψεύδονται- οι έλληνες και ξένοι δραχμιστές συνεργάτες του κύριου Τσίπρα. Κάποιοι εξ αυτών, που δρούσαν στο παρασκήνιο δίπλα στους Βαρουφάκηδες, Γκάλμπρεϊθ κλπ , επανήλθαν ξαφνικά, εν μέσω της νέας τάχαμου «διαπραγματευτικής καταιγίδας», στην ενεργό δράση. Ο… μετανοημένος Υπουργός Οικονομίας  Παπαδημητρίου προσέλαβε ως σύμβουλο τον φανατικό πολέμιο του ευρώ Γιαν Κρέγκελ! Ερώτηση: Γιατί; Η δε σύζυγος του Υπουργού, επίσης μέλος της κυβέρνησης στο Εργασίας, κινήθηκε όπως έγινε γνωστό για να λάβει δάνειο η χώρα από την Παγκόσμια Τράπεζα. Ερώτηση: Με ποιανού την άδεια και για ποιο σκοπό;
Η πρόθεση ενός πραξικοπήματος, είναι κάτι που δεν προβλημάτισε την χώρα (ενώ θα έπρεπε) και που κάποιοι, μόλις χθες, μας θύμισαν.
Καταρχήν, ο Υπουργός Καμμένος, που δήλωσε φορώντας την γνωστή στολή του πως «όταν ο στρατός και ο λαός είναι ενωμένοι κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει»!  Υποθέτω πως όλοι θυμόμαστε την ανατριχιαστική αναφορά στις 2 Ιουλίου του 2015 του ακροδεξιού λαϊκιστή ενώπιον του πρωθυπουργού περί του ότι  «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».
Δεύτερον, η ουρανοκατέβατη συνέντευξη του Γιάνη στον… κύριο Χατζηνικολάου, στην οποία μας υπενθύμισε πως ο Τσίπρας του είπε το βράδυ του δημοψηφίσματος «έχουμε την επιλογή μεταξύ του να υπογράψουμε αυτή την απαίσια συμφωνία και το Grexit του Σόϊμπλε»! Επίσης, υπάρχουν κι αυτοί οι Υπουργοί, πρώην «κολλητοί» του Τσίπρα (Φίλης, Σκουρλέτης) και τωρινοί φίλοι του (Φάμελλος σήμερα) που μαζί με τους «53» μας βομβαρδίζουν με δηλώσεις περί αναγκαιότητας να γίνουν δεκτά τα μέτρα από μία ευρεία πλειοψηφία στην βουλή!
Επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο , επειδή ο κύριος Τσίπρας και οι κυβερνητικοί συνεργάτες του δεν επιθυμούν να χάσουν την εξουσία και γι’ αυτό καθυστερούν να κλείσουν την αξιολόγηση, επειδή μάθαμε πλέον ότι είναι ικανοί για ό, τι ανόητο κατεβάσει το μυαλό ανθρώπου και επειδή τίποτα δεν είναι απίθανο σε αυτό τον τόπο… καλό είναι να προσέχουμε!
Τα πραξικοπήματα ενίοτε επιτυγχάνουν… όταν δεν αποτρέπονται!

Γράφει η Αλίκη Χατζή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σχέδιό τους είναι η εξαθλίωση και η δραχμή. Ξυπνήστε. Κάθε μέρα μας βουλιάζουν.