Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ...ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Ενας συνάδελφος σας σκάβει τον ''λάκο''

Τραγικές ιστορίες, που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα...Aκούγονται ψίθυροι για το ποιος έχει σειρά να απολυθεί ή να του «κοπεί» μισθός μετά από ρουφιανιά και κακή βαθμολογία (!!!!) που του έβαλε ο ρουφιάνος και εμπαθής συνάδελφος του

Αυτοί προσπαθούν να πείσουν για τη σπουδαιότητα της παρουσίας τους στην εταιρεία... Αυτοί που άρχισαν το εντατικό γλύψιμο του προϊστάμενου, του διευθυντή...Αυτοί που σκοτώνονται να εξυπηρετήσουν τους ανωτέρους τους ,χωρίς να βλέπουν πόσο γελοίοι γίνονται... Aυτοί οι άλλοι!!!
Πάντα υπήρχαν οι χαφιέδες, οι γλείφτες, οι υποτακτικοί, τα ''καλά παιδιά'' των εταιρειών, οι γονατισμένοι υπάλληλοι. Γονάτισαν και,
έσκυψαν θεληματικά για να ανελιχθούν
επαγγελματικά , να αποκτήσουν την εύνοια των ανωτέρων τους, να καυχηθούν ότι έχουν τα μέσα ''στους πάνω ορόφους''!!
Οι δύσκολες καταστάσεις δείχνουν τον πραγματικό χαρακτήρα των ανθρώπων...Την ποιότητά τους ,το μεγαλείο τους αλλά και την μικρότητά τους..
Οι ''σκυμμένοι'' υπάλληλοι είναι  εκείνοι που συστηματικά ''καρφώνουν'' συναδέλφους ,μπας και απολυθούν εκείνοι και έτσι καλυφθεί το ποσοστό απόλυσης για να  γλυτώσουν τη δική τους θέση.
'Ανθρωποι και ανθρωπάκια έχουν την τιμητική τους στους ανασφαλείς καιρούς που ζούμε....
Μη παραξενευτείτε αν δείτε τους γλοιώδεις συναδέλφους σας να πάψουν να σκύβουν...δεν είναι επειδή σηκώθηκαν όρθιοι! Κοιτάξτε πιο κάτω...
Άρχισαν να έρπονται!!!!
Το ότι έχουν το "κάρφωμα" στο αίμα μας αυτό είναι δεδομένο.
Οι ρουφιάνοι, άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα.
Οταν ήταν μικροί κανείς δεν τους έκανε παρέα, και όταν μεγάλωσαν κανείς δεν τους έδινε (και δεν τους δίνει) σημασία. Ούτε γυναίκα τους πλησιάζει, (έχουν βγάλει κάλους τα χέρια τους), αλλά αν είναι παντρεμένοι ούτε η ίδια τους η γυναίκα και συνήθως είναι και κερατάδες!
Σκοπός τους είναι να καρφώνουν. Η εταιρία νομίζει ότι διευκολύνεται από τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων.
Στην πραγματικότητα και ζημιά παθαίνουν από την μη συνοχή των εργαζομένων, αλλά και λάθος πληροφορίες παίρνουν που στηρίζονται στην εμπάθεια  και τα απωθημένα που οδηγούν στην τακτική της ρουφιανιάς. O ρουφιάνος παίρνει το αίμα του πίσω γιατί οι συνάνθρωποί του τον αποδοκίμασαν, τον έβαλαν στο περιθώριο. Ο ρουφιάνος ήταν πάντα κατώτερος, ένιωθε κατώτερος και δεν μπορούσε να σταθεί ανάμεσα στους άλλους, έχοντας μια λειψή και καταπιεσμένη προσωπικότητα. Ένιωθε πως όλοι τον μείωναν και τον απέρριπταν κι έτσι με όλα αυτά τα συμπλέγματα, συν τον κακό και εκδικητικό χαρακτήρα που διαμόρφωσε, έφτασε να γίνει ρουφιάνος.
Η ψυχολογία του ρουφιάνου ταυτίζεται με την ψυχολογία του παιδιού της σφαλιάρας. Και το ωραίο της υπόθεσης είναι πως οι περισσότερες ρουφιανιές δεν επιφέρουν κάποιο όφελος στο ρουφιάνο, απλά ο τελευταίος αρέσκεται στο να καταδίδει.

Ο ρουφιάνος με την πράξη του παίρνει μια ηθική ικανοποίηση με την οποία καλύπτει τα διαταραγμένα συναισθήματα του, εκπληρώνοντας το σκοπό και το στόχο του: να βλάψει ηθικά και υλικά το συνάνθρωπό του.
Τα κωλόπαιδα εκείνα που για να κερδίσουν την εύνοια και τη συμπάθεια αφεντικών και προϊσταμένων σπεύδουν άμεσα να προφτάσουν στους ανώτερους τυχόν λάθη, παραλείψεις ή οτιδήποτε άλλο στραβό έχει πει ή έχει κάνει ο εργαζόμενος. Συκοφαντούν με ψέμματα το συνάδελφο και το συνεργάτη τους, ώστε αυτοί να βγαίνουν λάδι και να καλύπτονται έτσι οι δικές τους βρωμιές.

Θα κλείσω το κείμενο μου με δυο φράσεις που δεν πρέπει ποτέ κανένας να ξεχάσει:

1. Ένας ρουφιάνος δεν έχει μπέσα ...

2. Ο ρουφιάνος από ρουφιάνο θα την πάθει ...

                     ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣE ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΠΛΗΡΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ