Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Δ.Ε.Θ. ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΥΤΗΡΗ- ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 60η ΔΕΘ το 1995 έμεινε στην Ιστορία, επειδή αυτή ήταν η τελευταία του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, που τον επόμενο χρόνο έφυγε από τη ζωή.
Ήταν μια ΔΕΘ, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν σε πανηγυρικό τόνο, αλλά και αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο την παράσταση είχε «κλέψει», ως συνήθιζε άλλωστε, ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου. 
Υπουργοί Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικοί εκπρόσωποι οι κ.κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και Ευάγγελος Βενιζέλος, που συντόνιζαν την Συνέντευξη Τύπου, στην οποία είχαν πάρει μέρος ως δημοσιογράφοι μεταξύ άλλων οι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Στρατής Λιαρέλης. 
Ο Ανδ. Παπανδρέου ερωτάται για το Σκοπιανό και τα Ελληνοτουρκικά, θέτει αυστηρές γραμμές στα Εθνικά θέματα, ενώ κάποια στιγμή έρχονται ερωτήσεις για τις «αναταράξεις» εντός του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες προσπερνά με πολιτικές «ντρίμπλες». 
Ωστόσο, εκεί που βγήκε η είδηση ήταν όταν,
ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησής του στο θέμα της πώλησης των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά. «‘Όχι δεν είμαι» απαντά ο Ανδρέας Παπανδρέου και λίγες μέρες αργότερα ο αρμόδιος υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Εμπορίου Κώστας Σημίτης υποβάλλει την παραίτησή του, καταγγέλλοντας «συστηματική εκστρατεία διαστρέβλωσης και δυσφήμησης της προσπάθειας του υπουργείου» και προβάλλοντας ως αιτία τη «διαφορετική μου γνώμη σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης». 
Παράλληλα, στην ίδια Συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για την κριτική που ασκούταν από μερίδα του Τύπου, πως επηρεαζόταν από την σύζυγό του Δήμητρα Λιάνη- Παπανδρέου και ότι συγκυβερνούσε μαζί της. Ο Ανδρέας Παπανδρέου τότε βγήκε μπροστά και είπε τη φράση που έμεινε: «Εδώ, είμαι, χτυπήστε εμένα, αφήστε τη Δήμητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: