Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΠΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ


Θυμάστε έναν πρώην υφυπουργό που τον αποκαλούσαν «γυρολόγο»; Τον Νίκο Μπίστη; Δεν κατάφερε ποτέ να εκλεγεί στη Βουλή παρά το γεγονός ότι άλλαζε φορεσιά και λίγο και λιγάκι.
                                                   Διατρέχω το βιογραφικό του.
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ κατά την περίοδο της δικτατορίας. Λίγο μετά, το μετάνιωσε κι εντάχθηκε στο ΚΚΕ εσωτερικού. Όταν αυτό διασπάστηκε ακολούθησε τον Μπανιά στο ΑΚΟΑ.  Λίγο μετά επιχείρησε να βρει την πολιτική του όαση στον Συνασπισμό.  Ούτε εκεί στέριωσε. Έφυγε και στις 13 Μαΐου 2000, επιχειρώντας να διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να προσχωρεί στο ΠαΣοΚ δήλωνε ότι «δεν πάμε να νοικιάσουμε διαμέρισμα σε πολυκατοικία άλλων». Λίγο μετά κι ενώ είχε προηγηθεί ένα μικρό διάστημα που από το τηλεπαράθυρα υμνούσε τον Σημίτη, πήγε στο ΠαΣοΚ κι έγινε υφυπουργός! Το 2010 που δημιουργείται η ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Μπίστης τρέχει από τους πρώτους, παρ’ ότι είναι σαφές ότι ο Φώτης Κουβέλης  διάγει τότε την περίοδο του παλιμπαιδισμού του. Αναλαμβάνει μάλιστα  υπεύθυνος διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ. Κι όταν  το πράγμα δεν περπατάει φεύγει κι από τη ΔΗΜΑΡ και πάει στην Ελιά (δηλαδή με το ΠαΣοΚ) , με την οποία ζήτησε τη λαϊκή ψήφο στην εκλογές. Δεν τη βρήκε επειδή προφανώς ο κυρίαρχος λαός δεν είχε αντιληφθεί (κατ αυτόν) ποτέ το τεράστιο πολιτικό του μέγεθος. 
Κοντά στα 70 του χρόνια πια, ο Νίκος Μπίστης γίνετε ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως, σήμερα, όπως κι επί δεκαετίες,
ουσιαστικά δεν εκπροσωπεί κανέναν. Μόνο μιλάει, μόνο σχεδιάζει, μόνο περιφέρεται από κόμμα σε κόμμα, μόνο αναπνέει. Ο λαός κι η κοινωνία το αποφάσισε αυτό αφού ουδέποτε τον εξέλεξε.
Τα δε συμπεράσματά του ότι η δημοσκοπική καχεξία του ΚΙΝΑΛ οφείλεται στη …στροφή (όπως λέει) της Φώφης Γεννηματά από την γραμμή των ίσων αποστάσεων, είναι παντελώς αυθαίρετα και δεν βασίζονται πουθενά.
Οι λόγοι της όποιας δημοσκοπικής καχεξίας του ΚΙΝΑΛ, ασφαλώς και δεν οφείλονται στην κριτική της Φώφης Γεννηματά ή των περισσότερων στελεχών του, όπως ο Ευ. Βενιζέλος , ο Ανδρέας Λοβέρδος κλπ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλονται σε πολλούς άλλους λόγους, αλλά όχι σ’ αυτό.
Μετά από όλα αυτά οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς και άνοιξαν για εκείνον, αφού το κόμμα του λαϊκισμού και του ψέματος διαθέτει κι εξαιρετική σχέση με τον Άγιο Παντελεήμονα για πολιτικά στραβούς και κουτσούς…
 Άλλωστε δεν του ήταν δύσκολη μια ακόμη πολιτική μεταπήδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: