Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

“ΘΕΡΙΖΕΙ” Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Αφημένοι στο… έλεος των τσιγγάνων, είναι οι δημότες της περιοχής  μας, Άμφισσας Ιτέας Δεσφίνας Γαλαξιδιού αλλά και αυτών που ζουν στα χωριά του διευρυμένου Δήμου, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρά, με την παραβατικότητα να… χτυπά  κυριολεκτικά, «κόκκινο» και την εγκατάλειψη να… μοιάζει δεδομένη. 
Τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά σε σπίτια και κτήματα στην ευρύτερη περιοχή. 
Περιγράφοντας την κατάσταση, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους ούτε για ψώνια, να πάνε στην δουλειά τους, να πάνε σε ένα γάμο ή μια κηδεία, αφού οι επιτήδειοι, γνωρίζοντας την απουσία και υπολογίζοντας την ώρα που θα χρειαστεί κανείς για να ολοκληρώσει την κοινωνική του υποχρέωση, μπαίνουν στο σπίτι… ανενόχλητοι. 
Έχουν αποθρασυνθεί αφού μπουκάρουν στα σπίτια μέρα μεσημέρι, στα ελαιοκτήματα, αλλα και σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις  τα οποία τα έχουν στην κυριολεξία ρημάξει κλέβοντας τα πάντα. Σε δεινή θέση κυρίως οι ηλικιωμένοι, αφού στα σπίτια τους εισβάλλουν παίρνοντας πραγματικά ότι βρουν!
Η κατάσταση στο απροχώρητο και η απόγνωση περισσή,

Θέλουμε να εκφράσουμε το φόβο και την αγωνία από τα συνεχιζόμενα και διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στα χωριά μας».

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΒΡΟΥΝ

«Από μόνιμες κατοικίες και εξοχικά, έχουν αφαιρεθεί εκτός από χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, ακόμα και ρουχισμός. Επίσης, από αγροτικές αποθήκες, οι οποίες βρίσκονται σε αγροκτήματα περιφραγμένα ή μη, έχουν αφαιρεθεί απο καλώδια και σωλήνες γεωτρήσεων από γεωργικά εργαλεία έως πόρτες και παράθυρα».
 Η παραβατική συμπεριφορά τους, βλάπτει και ζημιώνει πολίτες, που εφαρμόζουν τους νόμους και σέβονται τους συνανθρώπους τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: