Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΔΩΡΙΚΙ:ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ”

Ποιοι Δήμοι από εξωτερικό και Ελλάδα συμμετέχουν. Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η ίδρυση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, από τον Δήμο Δωρίδος και εταίρους από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε συνέχεια της ημερίδας που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και ενεργειών, πλέον τα μέλη του δικτύου περνάνε στην επόμενη φάση.
Η συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013 έχει εγκριθεί από το υπουργείο εξωτερικών και απομένει η τυπική υπογραφή ίδρυσης του Δικτύου από τα Ιδρυτικά Μέλη. Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Δωρίδος διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο Λιδωρίκι, όπου θα παραβρεθούν αποστολές και εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να
ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για τα επόμενα βήματα του δικτύου, να υπογράψουν το ιδρυτικό καταστατικό και να εκλέξουν προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.
Κομβικοί στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών, η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών.
Στις εργασίες ίδρυσης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τους Δήμους: Municipality of Amal/Σουηδία, Commune of Molveno/Iταλία, Municipality of Siofok/Ουγγαρία, Κοινότητα Αλάσσας/Κύπρος, Δήμος Λάρνακας/Κύπρος, Κοινότητα Βορόκληνης/Κύπρος, Δήμος Παραλιμνίου/Κύπρος, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Ορχομενού, Δήμος Ναυπακτίας, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Αργιθέας, Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Καρδίτσας και ο Δήμος Δωρίδος, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, διπλωμάτες, φορείς, εκπρόσωποι οργανισμών, σύλλογοι και τοπικές κοινότητες.
Παράλληλα η επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών στην Δωρίδα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της περιοχής, με στόχο να αναδειχτούν όχι μόνο θέματα και προβληματισμοί που αφορούν την διαχείριση του υδάτινου στοιχείου, αλλά κυρίως να δοθεί η δυνατότητα σε εκπρόσωπους από όλη την Ευρώπη να γνωρίσουν ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Μια Ελλάδα φιλόξενη, που αναδεικνύει τις ομορφιές της και τα χαρακτηριστικά της, που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες.
Πρόγραμμα Ημερίδας

Πέμπτη 4/10/2012
09:00-09:15
Χαιρετισμοί – Έναρξη εργασιών Ίδρυσης του «Δικτύου Πόλεων με λίμνη»
• Πεντάλεπτες παρουσιάσεις των Δήμων και των λιμνών τους.
• Παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013».
• Βήματα για την εκπλήρωση των σκοπών και των στόχων.
09:15-12:15
Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αντιπροσωπειών.
Επίσημη παρουσίαση και υπογραφή του καταστατικού.
Εκλογή προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.
12:30
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο.
13:15-14:00
Επίσκεψη και ξενάγηση των αντιπροσωπειών των Δήμων στο φράγμα του Μόρνου.
14:00
Αναχώρηση, ακολουθώντας τη διαδρομή κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Μόρνου, γεύμα για τις αντιπροσωπείες των Δήμων στην Ποτιδάνεια.
17:00
Αναχώρηση για Τολοφώνα.
18:00-21:00
Άφιξη – διαμονή στο ξενοδοχείο «Delphi Beach».
21:00
Δείπνο για τις αντιπροσωπείες των Δήμων – Παραδοσιακή ελληνική βραδιά.

Παρασκευή 5/10/2012
08:30
Αναχώρηση των αντιπροσωπειών για Δελφούς Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.
09:30
Αναχώρηση των αντιπροσωπειών για τους προορισμούς τους.
Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα
Αναρτήθηκε από "DORIDA news"

Δεν υπάρχουν σχόλια: