Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Σκάνδαλο μεγατόνων στην πολύπαθη και υπερχρεωμένη ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που μετράει ζημιές πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων κατήγγειλαν ότι νυν και πρώην μέλη της «γαλάζιας» διοίκησης χρωστούν ούτε λίγο-ούτε πολύ 2,2 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας μάλιστα στο «Εθνος», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Στάθης Γαρόφλος, φωτογράφισε τον σημερινό πρόεδρο, Χρήστο Σιδερόπουλο, άλλοτε «δεξί χέρι» του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη, υποστηρίζοντας ότι χρωστάει... χρήματα στην Ενωση.
«Εχω ένα άνοιγμα, όπως έχουν και τόσοι άλλοι αγρότες. Τα τελευταία 30 χρόνια αγρότες και προμηθευτές χρωστούν στην ΕΑΣ σχεδόν 25 εκατ. ευρώ», μας ομολόγησε ο κ. Σιδερόπουλος, αρνούμενος να,
αναφέρει τι ποσό οφείλει στην Ενωση και πώς προκύπτει αυτή η οφειλή.
Σύμφωνα με τον κ. Γαρόφλο, πέντε μέλη του σημερινού ΔΣ, τρία πρώην μέλη του ΔΣ, δύο μεγαλοκτηνοτρόφοι και ένας αριθμός αγροτών χρωστούν στην Ενωση 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ «δεν αποκλείεται το ποσό να φτάσει και στα 5 εκατ. ευρώ».
Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένα ονόματα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αποκάλυψε ότι αγρότης-μέλος του ΔΣ εισέπραξε προκαταβολή για προϊόντα που θα διέθετε στην Ενωση, τελικά όμως τα πούλησε στο εμπόριο και κράτησε τα χρήματα.
Αγρότης κατηγορείται ότι εισέπραξε προκαταβολή, αλλά τελικά πούλησε τα προϊόντα του στην αγορά και κράτησε τα χρήματα. Αλλος αγρότης επέστρεψε την προκαταβολή που πήρε για την πώληση σιτηρών, προκειμένου να πληρωθεί με τη νέα, αυξημένη τιμή του προϊόντος και ένας τρίτος ακόμη πιο?πονηρός εισέπραξε προκαταβολή για προϊόντα που ούτε καν παρήγαγε.
Τα μέλη του Συλλόγου κατήγγειλαν ακόμη ότι οι εγκαταστάσεις της ΕΑΣ νοικιάζονται παράνομα, καθώς έχουν κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα με απόφαση που απαγορεύει κάθε μεταβολή της παραγωγικής δραστηριότητας της ΕΑΣ Λάρισας και επιπλέον το ενοίκιο είναι εξευτελιστικό.
Ανέφεραν χαρακτηριστικά το εκκοκκιστήριο του Μελισσοχωρίου, που πέρσι νοικιάστηκε προς 1,2 εκατ. ευρώ και φέτος μόνο έναντι 150.000 ευρώ. «Τέτοια ενοίκια υπάρχουν στα περίπτερα και όχι σε παραγωγικές μονάδες», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΣ, Βάιος Μπιμπίλης.
Πηγή: Εθνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: