Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 69 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης παρέπεμψε σε δίκη τον 89χρονο Γερμανό, τον Άλφρεντ Στορκ, ο οποίος συμμετείχε σε ένα από τα εκτελεστικά αποσπάσματα που ειχαν δολοφονήσει χιλιάδες Ιταλούς στην Κεφαλονιά, πριν 69 χρόνια. Η....
πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην Ρώμη. Ο συγκεκριμένος υπηρετούσε στην επίλεκτη μεραρχία των «Κυνηγών του βουνού» της Βέρμαχτ και εκτέλεσε μαζί με τους συντρόφους του 117 Ιταλούς αξιωματικούς, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου, όταν η Ιταλία παραδόθηκε το 1943 στους συμμάχους και οι Γερμανοί κατέλαβαν το νησί..
Ο Στόρκ, κατά την διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο στο παρελθόν,
ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη, διότι θεώρησαν - όπως και για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Γερμανούς δολοφόνους του Β'Π.Π. - ότι για το τραγικό αυτό ιστορικό συμβάν έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Τώρα, η εισαγγελία της Ρώμης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στόρκ την κατηγορία της «συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου».

Σε παλαιότερη δήλωσή του, στην Γερμανία, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «μετά την καταγγελία της συμμαχίας με την Γερμανία, οι Ιταλοί θεωρούνταν εχθροί. Κατά συνέπεια, οι εκτελέσεις ήταν αναπόφευκτες»
.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.enimerwsi.gr/2012/10/69.html#ixzz29wVmxazW

Δεν υπάρχουν σχόλια: