Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ – ΕΚΑΒ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Το τεράστιο πρόβλημα με τις ελλείψεις οχημάτων και προσωπικού στο ΕΚΑΒ έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα με ένα περιστατικό που πλέον δεν μοιάζει τόσο απίστευτο…
Ένας άνδρας στη Σαντορίνη, ξεψύχησε περιμένοντας επί μια ώρα και 40 λεπτά το ασθενοφόρο, αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο.
Στο τόπο της τραγωδίας έφτασε η οικογένεια του άτυχου οδηγού, που έπαθε σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που αρχικά επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ, ζητώντας βοήθεια για τον οδηγό που είχε χτυπήσει, του είπαν ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί βρίσκεται σε ένα άλλο ατύχημα που εμπλέκεται ένας τουρίστας. Αργότερα όμως,
στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν δύο ασθενοφόρα!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το δεύτερο ασθενοφόρο του νησιού, που έφτασε πρόσφατα από τη Νάξο, παραμένει παροπλισμένο, εξαιτίας της έλλειψης διασωστών. Οι μόλις εννέα άνδρες του ΕΚΑΒ προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να καλύψουν τις τρεις βάρδιες του 24ώρου.
Ήδη, τα ίδια τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μάλιστα καλούν τους παραθεριστές να… σώζονται μόνοι τους, σε περίπτωση ατυχήματος. «Εν όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και λόγω της ύπαρξης ενός μοναδικού ασθενοφόρου στο νησί, αν χρειαστείτε εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, τότε, αν δεν πρόκειται για κάποιο επείγον περιστατικό και έχετε την δυνατότητα να μετακινηθείτε με δικό σας τρόπο, παρακαλούμε πραγματοποιήστε το» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για τραγικές καταστάσεις σε ένα νησί το οποίο θεωρείται από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως. Όλα αυτά την ώρα που η τουριστική σεζόν μόλις έχει ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: