Σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια πέθανε η βαπτισμένη με το προτεσταντικό δόγμα (εκεί η ελληνική Εκκλησία δεν φαίνεται να είχε κανένα πρόβλημα…) ως Φρειδερίκη, Λουίζα, Θηρεσία, Βικτωρία, Μαργαρίτα, Σοφία, Όλγα, Καικιλία, Ελισάβετ, Χριστίνα.
Γνωστή σ' εμάς μόνο με το πρώτο όνομά της, ήταν αυτή που λάμβανε μια ασύλληπτου ύψους σύνταξη από το ελληνικό κράτος, αυτή που ζητούσε επίμονα ν' αρχίσει από την Ελλάδα ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος!
Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον βίο και την πολιτεία της.
Με τη γέννησή της έφερε τους τίτλους της πριγκίπισσας του Αννοβέρου, της δούκισσας της Βρουνσβίκης - Λύνεμπουργκ, ενώ ως τρισέγγονη της βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου και κατέχοντας την 34η θέση στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο, έφερε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.
Όταν ήταν παιδί, η Φρειδερίκη έγινε μέλος της γερμανικής ναζιστικής νεολαίας. Η εφημερίδα "New York Times" και άλλες πηγές, αναφέρουν ότι συμπαθούσε τις δυνάμεις του "άξονα" και υπήρξε ένθερμη οπαδός τους. Γι' αυτό και έγινε μέλος το 1936,
πριν καταστεί υποχρεωτική η κατάταξη στη χιτλερική νεολαία κορασίδων. Σε αναμνηστική καρτ-ποστάλ (αρχική φώτο) εικονίζεται με στολή της Γιουνγκμάντελμπουντ, της ναζιστικής οργάνωσης για κορίτσια ηλικίας 10-14 ετών, μαζί με τους αδερφούς της Βελφ Ερρίκο και Χριστιανό, οι οποίοι είχαν στρατευθεί στη Βέρμαχτ.Γνωστή για την παράνοιά της, καθώς και τη μανία της να επεμβαίνει στην πολιτική της Ελλάδας (γνωστό το παιδομάζωμά της στις παιδουπόλεις) ακόμη και πίσω από τις πλάτες της κυβέρνησης, έγραψε στις 20 Ιουλίου του 1950 επιστολή στον στρατηγό Μάρσαλ, με την οποία πρότεινε ο γ' παγκόσμιος πόλεμος να αρχίσει από την Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία!
Αυτό και πολλά άλλα περιλαμβάνονται και σε βιβλίο του Αμερικανού Λίοναρντ Μόσλυ για τον στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ, στο οποίο περιέχεται μέρος της αποκαλυπτικής αλληλογραφίας της Φρειδερίκης με τον στρατηγό.
Σε κάποια άλλη από τις πάμπολλες επιστολές της, η Φρειδερίκη πληροφορεί τον Μάρσαλ ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα «αποτελείται από καμουφλαρισμένους κομμουνιστές». Ο Μάρσαλ ήταν καταγοητευμένος από τη Φρειδερίκη, για την οποία εκμυστηρεύτηκε γραπτώς στη σύζυγο του Τσανγκ Κάι Σεκ ότι "είναι μια πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια εργαζόμενη βασίλισσα"…
Η Φρειδερίκη γνωρίστηκε με τον στρατηγό Μάρσαλ το 1947 στο Λονδίνο και διατηρούσε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον –κατά σαράντα χρόνια μεγαλύτερό της- στρατηγό ως τον θάνατο του το 1959.
Ως κατακλείδα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 Αυγούστου του 1964, η ελληνική βουλή ψήφισε νόμο με τον οποίο της χορηγήθηκε σύνταξη 3.000.000 δραχμών (250.000 δρχ. τον μήνα) και μάλιστα αναδρομικά από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου!
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/42.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου