Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ

Ένα «οικονομικό αποκούμπι» είχαν βρει στην υγραεριοκίνηση οι πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητό τους. Όσοι δεν μπορούσαν να...
αποκτήσουν κάποιο πετρελαιοκίνητο μετατρέποντας τον κινητήρα τους σε υγραέριο μείωσαν στο ελάχιστο το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου.
Από την άλλη μεριά αντιπροσωπείες και συνεργεία είχαν βρει διέξοδο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης.
Η είδηση ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και στο υγραέριο προκαλεί σοκ και αγανάκτηση.
Αν τελικά περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, τότε ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης από 125 ευρώ που κυμαίνεται για 1.000 λίτρα καυσίμου θα εκτοξευθεί στα

330 ευρώ όπως θα ισχύει στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης!

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης του υγραερίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,25 ευρώ το λίτρο και θα είναι φθηνότερο από 0,20 έως 0,40 ευρώ από το πετρέλαιο.

Ραγδαία είναι η αύξηση των αυτοκινήτων στα οποία έχουν τοποθετηθεί συσκευές υγραεριοκίνησης και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος από τις 4.074 Ι.Χ. που ήταν το 2010 την επόμενη χρονιά η αγορά κατέγραψε αύξηση 501% με 24.525 ΙΧ!

Άκρως εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το οκτάμηνο του 2012 στο οποίο τα Ι.Χ. που έχουν ήδη εφοδιαστεί με συσκευές υγραεριοκίνησης ανέρχονται σε 27.478 Ι.Χ. καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι 65,2%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: