Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«ΞΗΛΩΜΑ» 165 ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ

ΕΚΤΟΣ ΣΔΟΕ Ο Ν.ΛΕΚΚΑΣ
Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ αλλά και σάλο στον κλάδο των εφοριακών προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για αλλαγές περίπου 165 διευθυντών και υποδιευθυντών σε εφορίες και το ΣΔΟΕ.
Από το ΣΔΟΕ «ξηλώθηκε» και ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων κ. Νίκος Λέκκας.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι αλλαγές γίνονται λόγω μειωμένης αποδοτικότητας στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων.
Από την πλευρά τους στελέχη των εφοριακών κάνουν λόγο για «πογκρόμ» διώξεων με πολιτικά κριτήρια,
αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση, δεδομένου ότι δεν έχουν αξιολογηθεί οι προϊστάμενοι που μετακινούνται.
Το ΠΑΣΟΚ επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, τονίζει, σε δήλωσή του, ο εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, Φίλιππος Σαχινίδης.
Και προσθέτει:
«Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί. Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: