Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ 2500 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2.500 υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα κενά στους...
τομείς του Δημοσίου ανέρχονται περίπου σε 7.500.
Μεταξύ των κενών, τα 3.314 αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 κενά βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών, 704 κενά έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί στο υπουργείο Παιδείας, 650 κενά έχουν καταγραφεί στο υπουργείο Εργασίας και 636 κενά ήδη υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας.
Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου που θα διεκπεραιώσει,
όλη τη διαδικασία της μετακίνησης των υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στις νέες τους θέσεις. Η Επιτροπή θα καταγράψει τα κενά, θα τα ιεραρχήσει, θα τα αποστείλει στις υπηρεσίες, οι υπάλληλοι θα δηλώσουν που επιθυμούν να μεταταχθούν και θα γίνει η κατάταξη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου, το 2013 θα τεθούν επιπλέον 25.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα. Αυτοί θα προκύψουν από τέσσερις «δεξαμενές»:

1. Η αναδιάταξη των δομών και των υπηρεσιών των υπουργείων που αναμένεται να μειωθούν έως 50%. Οι νέες δομές και τα νέα οργανογράμματα 10 υπουργείων αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Ιανουαρίου.

2. Η αξιολόγηση των δομών άλλων φορέων του Δημοσίου -όπως δήμοι, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια και ΝΠΔΔ. Η αξιολόγηση αυτών των δομών θα ξεκινήσει πιλοτικά περίπου σε 25 φορείς, προκειμένου να δημιουργηθούν τα «πρότυπα» που θα ακολουθηθούν για την αξιολόγηση των ομοειδών φορέων στη συνέχεια. Σε όλες τις περιπτώσεις βασικός στόχος είναι να μετακινηθούν οι πλεονάζοντες. Αν υπάρχουν καταγεγραμμένα κενά, η μετακίνηση θα είναι άμεση. Διαφορετικά οι υπάλληλοι θα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

3. Η συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών.

4. Η αξιολόγηση όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ.Μανιτάκης, η αξιολόγηση θα γίνει με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια από το ΑΣΕΠ και δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση από τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Επίσης, αλλαγές θα υπάρξουν στον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων. Η επανατοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, μετά την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων, θα γίνει έπειτα από διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: