Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 2,2%


Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας - Δεν επιθυμεί εκλογές η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της «Marc» για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 22%, έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 19,8%. Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ με 4,1%.

prothesi_ps
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται και στην παράσταση νίκης με ποσοστό 46%, ενώ έπεται η ΝΔ με 26%.
parastasi
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι χειρότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία θα έχει συνεχή πτώση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 8 στους 10 πολίτες υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι δυσχερέστερη, με μόνο το 2% να θεωρεί ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν, ενώ για το μέλλον το 78% διαβλέπει ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση και το 5% βελτίωση.
poreia_oik
Το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα τελικά θα χρεοκοπήσει και 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί. Παρά την άσχημη εικόνα που έχουν οι πολίτες για την οικονομία, το 58% των ερωτηθέντων κρίνει ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα.
Επίσης, δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την κυβέρνηση, αλλά δεν φαίνεται να επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Δύο στους τρεις ψηφοφόρους εκφράζονται αρνητικά για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 13% έχει θετική άποψη για τους κυβερνώντες.
gnomi_gia_kivern
Η κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται να «κέρδισε» από την έκβαση του πρόσφατου Eurogroup, καθώς σημειώθηκε σημαντική διαφοροποίηση στην περίοδο μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού οργάνου, με τους θετικά διακείμενους να φτάνουν το 19% έναντι του 12% πριν την απόφαση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/259914/nea-dimoskopisi-mprosta-o-syriza-me-2-2#ixzz2ELjdOylW

Δεν υπάρχουν σχόλια: