Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΌΤΑΝ ΜΙΑ ΛΕΑΙΝΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ


Οι φωτογραφίες είναι του Ed Hetherington και είναι αποκαλυπτικές και άκρως διασκεδαστικέςΤο απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Ζιμπάμπουε όταν ένα θηλυκό λιοντάρι άρπαξε την φωτογραφική μηχανή που είχε στήσει σε ένα βράχο τουρίστας επισκέπτης. Οι φωτογραφίες απλώς εξαιρετικές. Όπως περιγράφει το ίδιο το "θύμα" (Ed Hetherington) παρακολουθούσε μία λέαινα η οποία ότι κατασπάραζε ένα βουβάλι. Κάποια στιγμή το ζώο πήγε να πιει νερό και τότε ο χειριστής της φωτογραφικής μηχανής θεώρησε πως βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να τραβήξει καλύτερες εικόνες. Περιγράφει ο ίδιος: "Τοποθετήσαμε την φωτογραφική μηχανή κοντά στο όχημα μας, δίπλα από το κουφάρι του ζώου, ώστε η λέαινα να περάσει από μπροστά της για να πάει πάλι στην τροφή της. Θεωρήσαμε με τον οδηγό μας, λαθεμένα όπως αποδείχθηκε,
πως δεν θα έδινε σημασία στην κάμερα, αφού έδειχνε εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία".
Η λέαινα όμως, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες αποφάσισε να πάρει την κάμερα ως σουβενίρ. Κινήθηκε γρήγορα αφήνοντας μάλιστα το φαί της και άρπαξε τη φωτογραφική μηχανή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα ιδιότυπο "κυνήγι" της λέαινας η οποία ευτυχώς βαρέθηκε το "παιχνίδι" και την παράτησε τελικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: