Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ «ΤΣΙΠΡΙΣΜΟ»

Εκτιμά ότι μετά τις γερμανικές εκλογές δεν θα κάνουν οι δανειστές άλλες... διευκολύνσεις, μιλά για επαναφορά του κόμματός του στην πολιτική σκηνή, δεν απορρίπτει την ενεργό συμμετοχή του σε ένα νέο κεντροδεξιό πολιτικό πόλο «αν παραμερίσει ο Α. Σαμαράς», υποστηρίζει ότι με την τακτική του Ευ. Βενιζέλου έναντι της Χρυσής Αυγής το μόνο που κάνει είναι να τους ανεβάσει στη δεύτερη θέση, ενώ κατηγορεί τον Α. Τσίπρα ότι σε αυτά που λέει δεν τον πιστεύει ούτε ο πολιτικός του «μέντορας» Α. Αλαβάνος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», λέει για τους τριγμούς στους Ανεξάρτητους Ελληνες ότι «βρέθηκε ο ταξίαρχος να γίνεται αρχηγός και από κάτω του να είναι οι υποστράτηγοι», ενώ δεν αποκλείει να βρεθεί και πάλι πολιτικά με στελέχη που έφυγαν ή τους διέγραψε από το κόμμα.
Ενα από τα κόμματα που κατά γενική ομολογία στέρησε από το ΛΑΟΣ την είσοδό του στη Βουλή,
βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Επειδή τα συστατικά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περιέχουν πολλή ΝΔ, ποιος είναι ο λόγος αυτής της διάσπασης;
Βασικός κανόνας είναι ότι, όταν κάποιος γίνεται αρχηγός του στρατού, διώχνει τους συμμαθητές του, που είχε από τη Σχολή Ευελπίδων. Στο κόμμα αυτό συνέβη να γίνει αρχηγός ο ταξίαρχος και οι υποστράτηγοι να πάνε από κάτω. Ηταν θέμα χρόνου να υπάρξει μια αντίδραση.
Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν στον κ. Καμμένο οι απαραίτητες σύνοδες αρετές. Και ως εκ τούτου υπήρξαν κάποιες επιπόλαιες κινήσεις. Οπως η δήλωση περί πλαστογραφίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με το non paper, που επιβεβαιώθηκε τώρα από κάποιους, καθώς και η πρόταση να υιοθετήσουμε το δολάριο ως νόμισμα. Επίσης, πολλούς ενόχλησε η δήλωση περί συλλειτουργίας και πιθανής συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν θέμα χρόνου να υπάρξουν συγκρούσεις.
Μετά την εξέλιξη αυτή, πιστεύετε ότι δημιουργείται χώρος για την επανάκαμψη του ΛΑΟΣ και την προσπάθεια επιστροφής στη Βουλή;
Την προσπάθειά μας δεν την εξαρτάμε από τη γύρω μας πολιτική ατμόσφαιρα. Εμείς έχουμε αποφασίσει να επαναδιατυπώσουμε τις ιδέες μας, να ξεκαθαρίσουμε τις οποιεσδήποτε «κουτσουλιές» μάς έχουν προσάψει κάποια ΜΜΕ και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού.
Εχει ανοίξει τελευταία μια συζήτηση, με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία μιας νέας κεντροδεξιάς παράταξης, ενός ισχυρού φιλοευρωπαϊκού πόλου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς θα θέλατε να συμμετάσχετε σε ένα τέτοιο εγχείρημα και αν ναι, με ποιους όρους;
Τον κ.Τσίπρα τον έλκουν στην εξουσία τα καμώματα της «τρικολόρ» κυβερνήσεως και ιδιαιτέρως ο κ. Σαμαράς. Ο ισχυρός ευρωπαϊκός πόλος δεν μπορεί να έχει ως βάση την πλήρη υποταγή στους δανειστές μας, όπως έχει δεσμευτεί με την περίφημη επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ ο κ. Σαμαράς. Πόλος υποταγής δεν με εκφράζει. Εάν ο κ. Σαμαράς παραμερίσει, θα δώσει την ευκαιρία σ' έναν ευρύτερο πόλο συσπείρωσης να υπερασπιστεί τις ανάγκες του τόπου, αποκρούοντας τον «τσιπρισμό».
Αν χρειαστεί να συγκατοικήσετε πολιτικά με στελέχη που έφυγαν ή διαγράψατε από το κόμμα σας, θα το κάνατε;
Εχω κάνει πολύ σπουδαιότερες θυσίες για το καλό της χώρας.
Θεωρείτε πως με αυτήν τη ρότα που έχει χαράξει η τρικομματική κυβέρνηση, θα υπάρξει αποτέλεσμα και φως στο τούνελ, ή εντός του 2013 θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να είναι εκλογές ή μία άλλη λύση τύπου Παπαδήμου;
Πρέπει να βρούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο πώς θα επιβιώσει η χώρα χωρίς δανεικά και μνημόνια. Φοβάμαι ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, αν αντέξουμε μέχρι τότε, εξαιρετικά δύσκολα θα μας κάνουν άλλες «διευκολύνσεις», θα βρεθούμε στο κενό. Προφανέστατα κάτι πρέπει να έχει γίνει μέχρι τότε. Τι; Σας περιέγραψα προηγουμένως.
Ο κ. Τσίπρας ζητά μετ' επιτάσεως εκλογές. Αν αυτές γίνουν και το κόμμα του έρθει πρώτο, τι προβλέπετε να γίνεται;
Αν θέλεις να μετρήσεις τις δυνατότητες ή να ζυγίσεις τις προθέσεις κάποιου, ψάξε βρες και ρώτα τον δάσκαλό του. Ο δάσκαλος και μέντορας του κ. Τσίπρα δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται. Κάτι πρέπει να ξέρει περισσότερο απ' όλους εμάς ο κ. Αλαβάνος. Οπως πάνε κάποιοι, μπορεί να φέρουνε στα πράγματα ακόμα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκινήσει αγώνα για την πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής. Από την άλλη, όμως, την εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις ως τρίτο κόμμα. Πού θα πάει, κατά την άποψή σας, αυτό το φαινόμενο που λέγεται Χ.Α.;
Ο κ. Βενιζέλος καταβάλλει φιλότιμη προσπάθεια να τους ανεβάσει με τα καμώματά του στη δεύτερη θέση. Η άνοδος τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτόγνωρη αύξηση ποσοστών δείχνει πόσο λάθος έκαναν κόμματα και Τύπος που όλα αυτά τα χρόνια απέφυγαν ιδιοτελώς την πολιτική διαπαιδαγώγηση του λαού. Αποτέλεσμα η αγανάκτηση και η οργή να τροφοδοτούν τον φασισμό και τον μαρξισμό.
Μετά το νέο φορολογικό, οι οικονομικές αντοχές των πολιτών εξαντλούνται. Μπορεί η κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή και τις κάννες της προς τη φοροδιαφυγή και έτσι να ελαφρύνει αυτούς που συνήθως πληρώνουν;
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή δεν μπορεί και δεν το έκανε ή μπορεί και δεν το έκανε. Αν δεν μπορεί, να πάει σπίτι της. Αν μπορεί και δεν το κάνει, αυτό αποτελεί δόλο και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και θα πρέπει ν' απολογηθούν.
Γιώργος Πίκουλας
gpikoulas@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: