Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Ε”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διαβεί την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά την πόρτα του ΔΝΤ με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το … ραντεβού κλείστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 9.00 πμ . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον στενό συνεργάτη της Κριστίν Λαγκάρντ και νούμερο δυο του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.
Η συνάντηση Λίπτον-Τσίπρα προσλαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και την χθεσινή παρέμβαση του ΔΝΤ, που διαμέσου της πρόσφατης έκθεσης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας,
θεωρεί την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως έναν από τους κινδύνους για την πορεία του προγράμματος κατά της εξόδου από το εύρω
Η επίσκεψη Τσίπρα στο ΔΝΤ εντάσσεται στα πλαίσια της περιοδείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, ένα 24ωρο μετά την ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον αμερικάνικο παράγοντα και θέλει να παρουσιάσει δια ζώσης τις θέσεις σε μια σειρά θεμάτων, όπως η αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις κ.α. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν προγραμματιστεί μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους του Στειτ Ντιπάρτμεντ και αμερικανούς βουλευτές στο Καπιτώλιο, ενώ θα δώσει δυο ομιλίες στο Ινστιτούτο Brookings και στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: