Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ...(ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες αν θα κόψουν την Ελλάδα στα δυο...
Αποφασισμένοι να «παραλύσουν» τη χώρα δηλώνουν οι αγρότες, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου στον Πλαταμώνα...

Η αγροτιά βράζει από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Στη συνάντηση του Πλαταμώνα πήραν μέρος έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών απ΄ όλη την Ελλάδα.
«Υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Η προσέλευση στη σημερινή μας συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ότι από Δευτέρα βγαίνουν όλα τα τρακτέρ έξω, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Θα γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση», δήλωσε ο κ. Λιλιόπουλος. 
Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση συναρτάται από τις συναντήσεις που θα έχουν από αύριο, όπως μας είπε ο κ. Λιλιόπουλος. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.  Δειτε εικονες και βίντεο«Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον. Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι φωτογραφίες είναι από το Λιανoκλάδι Φθιώτιδας, όπου οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και περιμένουν το σύνθημα για να κλείσουν το δρόμο. Από νωρίς το πρωί οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ παραπλεύρως της εθνικής οδού και..."ότι βρέξει ας κατεβάσει", όπως είπε ένας από τους ετοιμοπόλεμους αγρότες στο LR.

πηγη .lamia report

Δεν υπάρχουν σχόλια: