Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

«ΞΗΛΩΣΕ» ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Εντολή μετά τα κρούσματα επίορκων αξιωματικών. Εντολή για αναδιάρθρωση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου, με τη μετακίνηση των υπηρετούντων σ' αυτό αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες της χώρας, έδωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.
Αφορμή στάθηκε το νέο κρούσμα «διεφθαρμένου» αστυνομικού στη δίωξη ναρκωτικών Βόλου, αυτή τη φορά ενός 45χρονου αρχιφύλακα που συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Προηγήθηκε, πριν από λίγες μέρες, η σύλληψη του διοικητή του ίδιου τμήματος για εμπλοκή σε πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης χασίς και ηρωίνης, όπου τα «ηνία» φέρονται να κινούσαν τρεις Αλβανοί. Ήδη ο 33χρονος αξιωματικός απολογήθηκε και προφυλακίστηκε.
Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη,
του 45χρονου αρχιφύλακα, όπως ανακοινώθηκε, αυτός έπεσε το πρωί στα χέρια ανδρών του Λιμενικού, ύστερα από τη σύλληψη δύο Ρομά, οι οποίοι υπέδειξαν τον αστυνομικό ως προμηθευτή τους. Στην κατοχή των δύο τελευταίων βρέθηκε ποσότητα 1 κιλού και 106 γραμμαρίων χασίς η οποία κατασχέθηκε.

Σε έρευνα στο σπίτι του αστυνομικού βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 30.700 ευρώ, ένα πιστόλι τύπου «Τοκάρεφ» με γεμιστήρα, 12 τραπεζογραμμάτια αμφιβόλου γνησιότητας και ένα στιλέτο. O 45χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του διατάχτηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: