Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ! - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Αύξησαν το πετρέλαιο και μειωθήκαν τα έσοδα του δημόσιου 650 εκατομμύρια.. Αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων, ομιχλώδη τα οφέλη από την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης που έχει μετατρέψει χιλιάδες νοικοκυριά σε... ψυγεία.
Το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών για εξίσωση του φόρου στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης όχι μόνο δεν έχει αποφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά φαίνεται πως δημιουργεί «μαύρη τρύπα» Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τους εμπνευστές του απάνθρωπου μέτρου: Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) τα προσδωκόμενα έσοδα ήταν 800 εκατ ευρώ. Μέχρι σήμερα τα έσοδα φτάνουν μόλις τα 150 εκατ. δημιουργώντας ένα κενό της τάξεως των 650 εκατομμυρίων!
Η πτώση στην κατανάλωση του πετρελαίου αγγίζε,
ι το 30%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Τα δεδομένα αυτά προκαλούν «πονοκέφαλο» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού τα έσοδα είναι πενιχρά, οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι οξύτατες και κάθε βράδυ επικρατεί ομίχλη πάνω από τις πόλεις.

Θέμα μείωσης της τιμής του πετρελαίου έθεσε με δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη τονίζοντας ότι «τη λύση μπορεί να τη δώσει αύριο κιόλας το υπουργείο Οικονομικών».

Παράλληλα, στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία από το νέφος που έχει δημιουργηθεί από τζάκια και ξυλόσομπες, συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υγείας και Ανάπτυξης που πραγματοποίησαν έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Μήπως να ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι το μέτρο που γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω
;

Δεν υπάρχουν σχόλια: