Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΤΗΝ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Έπιασαν τους δύο δράστες και αναζητούν τους συνεργούς τους. Μετά από συντονισμένη έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, εξιχνίασαν μια υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 30χρονης αλλοδαπής.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας δύο αλλοδαπούς, έναν 42χρονο άνδρα και μία 21χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Σωματεμπορία», ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,
ο 42χρονος μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς που αναζητούνται, έπεισαν την 30χρονη να εγκατασταθεί στην Θεσσαλονίκη, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική της θέση, με πρόσχημα να της βρουν δουλειά.

Στη συνέχεια, εκείνοι συναντήθηκαν με την 21χρονη συλληφθείσα και οδήγησαν το θύμα σε ένα σπίτι στην περιοχή του Ευόσμου και την κρατούσαν παρά τη θέλησή της. Με απειλές κατά της ζωής της και άσκηση ψυχολογικής βίας, από τον Δεκέμβριο προέβαιναν στην επ΄αμοιβή έκδοσή της, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων.

Η παθούσα κατάφερε να διαφύγει της επιτήρησής της από την 21χρονη και από έτερη αλλοδαπή που αναζητείται και να μεταβεί στην αστυνομία, όπου και κατήγγειλε την εκμετάλλευσή της.

Στην 30χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ; ΟΥΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ; ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΤΣΙ ! ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΙΞΑΤΕ ! ΚΑΙ Η 30χρονη ΕΙΧΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ! ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΗΣΑΝ κ.λ.π. ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;