Σάββατο 20 Απριλίου 2013

2.000 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Περισσότερα από 2.000 αδέσποτα σκυλιά και γάτες θα θανατωθούν στο Σόκι ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014!
Οι αρχές του Σόκι θα δαπανήσουν 1,7 εκατ. ρούβλια (περίπου 40.000 ευρώ) για να εξοντωθούν περισσότερα από 2.000 αδέσποτα σκυλιά και γάτες την περίοδο 2013-2015. 
 Ο βουλευτής της περιοχής Σεργκέι Κριβονόσοφ θεωρεί απαραίτητη μία τέτοια ενέργεια προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ξένων επισκεπτών και να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης. 
 Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία,
πέντε με δέκα άνθρωποι καθημερινά δέχονται ιατρική βοήθεια μετά από επιθέσεις αδέσποτων ζώων. 

Ο Κριβονόσοφ εξόργισε τους ακτιβιστές όταν δήλωσε πως αν και θα ήταν πιο ανθρώπινο να γίνουν επενδύσεις σε καταφύγια , κάτι τέτοιο θα έθετε επιπλέον πίεση στον προϋπολογισμό της πόλης. 

«Είναι προφανές πως δεν πρέπει να υπάρχουν ζώα στους δρόμους. Εχουμε ευθύνες απέναντι στη διεθνή κοινότητα. Σκοτώνοντας τα ζώα είναι πολύ πιο γρήγορος τρόπος για να λύσεις το πρόβλημα», είπε ο Ρώσος βουλευτής και κάλεσε τους ακτιβιστές οι οποίοι διαδήλωσαν το Σάββατο απαιτώντας καλύτερη μεταχείριση για τα ζώα, να υποβάλλουν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: