Τρίτη 16 Απριλίου 2013

"ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ" ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΊΜΙΑ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Η ανακατάληψη βραχονησίδας ήταν το βασικό σενάριο της τακτικής άσκησης «ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ» παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών και των τριών όπλων…
Δείτε


 
Στην άσκηση συμμετείχαν: η κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» του Πολεμικο Ναυτικού, ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ και ΑΠΑΤΣΙ της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς μεταφερόμενες στην ακτή με ταχύπλοα ΜΑΓΚΝΑ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην άσκηση, επισήμανε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή εξαιρετικά μεγάλου στρατηγικού ενδιαφέροντος.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί των Δωδεκανήσων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε και την έδρα της 80 ΑΔΤΕ, όπου έγινε επίδειξη των οπλικών συστημάτων που διαθέτει ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και το 282 Τάγμα Εθνοφυλακής της Κω.
Απευθυνόμενος στα στελέχη και τους στρατεύσιμους εξήρε την επιχειρησιακή ετοιμότητα, το ετοιμοπόλεμο και τη μεγάλη αποτρεπτική ισχύ που εξασφαλίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και ταυτόχρονα κάλεσε τους Διοικητές των Μονάδων να συνδυάζουν τις διοικητικές ικανότητες και τα προσόντα με πατρική στοργή και φροντίδα προς όλους τους στρατευσίμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: