Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ [ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ]

Προσοχή: Η εικόνα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά σκληρή. Μια εικόνα -άγνωστο αν είναι αληθινή- που αναρτήθηκε σε φιλοκυβερνητικό ιστότοπο του Λιβάνου αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η πρωτοφανούς αγριότητας φωτογραφία απεικονίζει έναν Σύρο επαναστάτη να κρατά στο χέρι του, πάνω από μια ψησταριά, το κομμένο κεφάλι ενός καθεστωτικού πιλότου ελικοπτέρου. Το κεφάλι που κρατά στο χέρι του,
ο Σύρος επαναστάτης, σύμφωνα με το Syrianreport, ανήκει στον πιλότο ενός ελικοπτέρου, ο οποίος περιγράφεται από τον συγκεκριμένο ιστότοπο που δημοσίευσε την εικόνα ως «μάρτυρας», το οποίο καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμά να πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή και οι οκτώ επιβάτες του ελικοπτέρου αποκεφαλίστηκαν. .
Η εικόνα με τον νεαρό επαναστάτη που ποζάρει θριαμβευτικά με το κομμένο κεφάλι του καθεστωτικού στρατιώτη, όπως αναφέρει η Daily Μail, δεν είναι δυνατό να εξακριβωθεί αν είναι αληθινή η αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια εικόνα είναι τόσο εύκολο να κατασκευαστεί, όσο ακριβώς και να ληφθεί.
Αν όντως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη, αναδεικνύει την άλλη όψη του πολέμου στη Συρία, όπου η λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην προπαγάνδα και την αλήθεια έχει γίνει θολή, στην προσπάθεια των δύο πλευρών να υπονομεύσουν η μια την άλλη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: