Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! - ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΑΡΘΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. καταψήφισαν το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, «μπλοκάροντας» τις μισθολογικές μειώσεις στις αποδοχές του κατώτερου πληρώματος των πλοίων.
Το επίμαχο άρθρο 19 που επέτρεπε τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα σκάφη αναψυχής, καταψήφισαν, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα το άρθρο 19,
στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε 116 θετικές ψήφους, 151 αρνητικές και ένας βουλευτής ψήφισε παρόν.

Το σκεπτικό του υπουργού Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη για τη μείωση στις αποδοχές των ναυτικών της κατώτερης βαθμίδας ήταν προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί οι Έλληνες ναυτικοί (κατώτερο πλήρωμα), δεδομένου πως σήμερα σε αυτές τις θέσεις απασχολούνται κυρίως αλλοδαποί από Φιλιππίνες, Μπαγκλαντές κ.λ.π., ενώ η εκτίμηση ήταν πως εφόσον περνούσε η ρύθμιση τουλάχιστον 30.000 έλληνες ναυτικοί θα μπορούσαν να εργαστούν άμεσα.

Αντίθετα, η πλειοψηφία ενέκρινε την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μεταβίβαση των στοιχείων των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελλαδικές.

Μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως προτίθεται να επαναφέρει το άρθρο 19 με άλλη διατύπωση. Πάντως ο Κ. Μουσουρούλης δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της
ΔΗΜ.ΑΡ., επιμένοντας πως θα ήταν ευεργετικό για την αύξηση των θέσεων εργασίας στη ναυτιλία και τονίζοντας πως πριν την κατάθεσή του είχε προβεί σε διαβουλεύσεις με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, επιφέροντας μάλιστα και τρεις αλλαγές στη διατύπωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: