Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ»

Η 9χρονη Bhawana Thami από το χωριό Dolakha του Νεπάλ γνώρισε από πολύ μικρή το σκληρό «πρόσωπο» της ζωής, καθώς γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας γνώρισε το ρατσισμό και την απομόνωση.
Η Bhawana γεννήθηκε με το μισό της πρόσωπο καλυμμένο από μια τεράστια ελιά και τρίχες, με αποτέλεσμα από νωρίς να της προσδώσουν το χαρακτηρισμό «τέρας» και μάγισσα.
Σαν να μην έφτανε το πρόβλημα υγείας της, το οποίο μπορούσε να εξελιχθεί σε κακοήθη καρκίνο αν,
δεν ελάμβανε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, οι συγχωριανοί της απομόνωσαν εξαιτίας αυτού ολόκληρη την οικογένειά της.
Ο πατέρας της, που δεν ήθελε να βλέπει την κόρη του να πληγώνεται στην προσπάθειά του να την προστατέψει δεν της επέτρεπε να βλέπει τον εαυτό της σε καθρέφτη, μέχρι που μια μέρα ένας δημοσιογράφος την τράβηξε φωτογραφία και... της την έδειξε, γράφει η Daily Mail.




Από τότε η Bhawana άρχισε να νιώθει αποστροφή, φόβο και σοκ για την όψη της.
Με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Child Workers το μικρό κορίτσι υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση πριν από ένα χρόνο. Φέτος έκανε τη δεύτερη επέμβαση, αφαιρώντας εξ ολοκλήρου τις τρίχες από το πρόσωπό της, με τον πατέρα της να ελπίζει ότι θα έχει μια πιο φυσιολογική ζωή στο εξής.
Μια τρίτη επέμβαση θα ακολουθήσει όταν γίνει 14 ετών, ενώ η μικρή Bhawana έχει αρχίσει ήδη να συναναστρέφεται με τα παιδιά της κοινότητάς της.

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/298768/i-metamorfosi-tis-mikris-poy-epashe-apo-to-syndromo-toy-lykoy#ixzz2QjNDPiVp




Δεν υπάρχουν σχόλια: