Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ; ΈΡΕΥΝΑ ΤΟΥ CNN ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΩΜΑ

Πώς μπορεί να είναι αλήθεια η ζωή μετά το θάνατο ή καλύτερα πώς και τι νιώθουν αυτοί που βιώνουν μια “εμπειρία” κοντά στο θάνατο;
 Η μεγάλη έρευνα του Dr. Steven Laureys που γίνεται στο Βέλγιο και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το CNN αποδεικνύει πως οι ασθενείς που έπεσαν σε κώμα και έφθασαν κυριολεκτικά κοντά στο θάνατο, εξομολογούνται πως τα ερεθίσματα που δέχονταν την ώρα της κωματώδους κατάστασης έμοιαζαν πιο αληθινά και από την αληθινή ζωή.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Είναι η τέλεια μέρα και περπατάς ανέμελα στο δρόμο. Ακούς τα πουλιά που κελαηδούν, μυρίζεις όμορφα αρώματα και βρίσκεσαι σε μια απόλυτη ηρεμία. Ξαφνικά ακούς ένα απότομο φρενάρισμα, φασαρία, φωνές και συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι ξαπλωμένη στη μέση του δρόμου. Μόλις σε χτύπησε αυτοκίνητο...
 Ξαφνικά νιώθεις σαν να βγαίνεις από το σώμα σου και να βλέπεις τους άλλους από μακριά. Ακούς το ασθενοφόρο που έρχεται και μετά βλέπεις ένα τεράστιο τούνελ, ένα φως στο τέλος του και νιώθεις πως αυτό είναι το τέλος!

Βδομάδες αργότερα όμως, ξυπνάς σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, βγαίνεις από το λήθαργό σου και συνειδητοποιείς πως έζησες μια κοντά στο θάνατο εμπειρία! Ο γιατρός σε ενημερώνει πως ήσουν σε κώμα, αλλά εσύ έχεις μνήμες από την κατάσταση που βρέθηκες που μπορεί να είναι πιο αληθινές και από την πραγματική ζωή.


Αυτές τις εμπειρίες έρχεται να εξετάσει η μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε ο Steven Laureys με την ομάδα του, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που ξυπνούν από κώμα, έχουν πολλές εμπειρίες να μοιραστούν, πράγμα που κάνουν δύσκολα καθώς φοβούνται μην τους θεωρήσουν τρελούς.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς του;

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία και έχουν φθάσει κοντά στο θάνατο νιώθουν τα ίδια πράγματα. Έχουν την εντύπωση πως βγαίνουν από το σώμα τους, βλέπουν συνήθως ένα μεγάλο τούνελ μπροστά τους και έντονο φως. Συνήθως επιστρέφουν από αυτό το “ταξίδι” διαφορετικοί και πολλές φορές νιώθουν μικρότερο φόβο για το θάνατο.

Όπως αποκαλύπτει ο ερευνητής, όλες οι μνήμες τους οφείλονται σε μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου που δημιουργείται όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: