Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

«ΤΟ 2010-11 ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΥ, Φ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ»

O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό στέλεχος της πολιτικής κίνησης «Ώρα Αποφάσεων» Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στα «Παραπολιτικά» και αποκάλυψε πως εξαιτίας της πολιτικής έχασε τον πατέρα του.
Xαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη:
Η αλήθεια είναι ότι είχατε και δύσκολες στιγμές στην πολιτική, όπως τη χρονιά του 2011. Η οικογένειά σας πώς το βίωσε όλο αυτό;
«Αυτό το μαθαίνεις αργότερα. Δεν το καταλαβαίνεις εκείνη τη στιγμή. Το πώς έχουν βιώσει τα παιδιά εκείνη την εποχή θα το δούμε στο μέλλον, επειδή ήταν και σε μικρή και τρυφερή ηλικία. Δεν ξέρει κανείς πώς συσσωρεύουν και ενσωματώνουν τέτοιες καταστάσεις. Εκείνο που δυστυχώς συνέβη στην περίπτωσή μου είναι ότι στην οικογένεια τη δική μου ήταν ακόμη εν ζωή ο πατέρας μου, ο οποίος -και αυτό δυστυχώς το έμαθα αρκετά αργότερα- είχε επηρεαστεί ψυχολογικά πάρα πολύ αρνητικά, γιατί ο ίδιος είχε πέσει θύμα επιθέσεων εκφοβισμού. Τον είχαν βρει στο χωριό όπου κατοικούσε, ένα χωριουδάκι στην Πάρο, ορεινό,
και τον απειλούσαν ότι θα του κάψουν τα εγγόνια του. Ήταν το 2010-2011 που αυτό το μίσος είχε πέσει στη χώρα, κατά τη γνώμη μου με πρώτη ευθύνη τότε της Νέας Δημοκρατίας των κ. Σαμαρά, Πάνου Καμμένου, Φαήλου Κρανιδιώτη κ.ά. Οι διάφοροι αγύρτες της αντιπολίτευσης είχαν εξεγείρει τότε τον κόσμο, του είχαν φουσκώσει τα μυαλά ότι δήθεν υπήρχε εναλλακτική λύση και κατηγορούσαν όλους εμάς ως «προδότες».
Τότε σας το είχε πει ο πατέρας σας;
«Μου έλεγε ότι δεχόταν τηλεφωνικές απειλές, αλλά δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ τον είχε φοβίσει όλο αυτό. ¨Ηταν σκληροτράχηλος άνθρωπος, ήταν πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Τελικά τον χάσαμε τον Νοέμβριο του 2011 από ανακοπή καρδιάς. Δεν εύχομαι να το ζήσει κανένας, ούτε ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος».
Μιλήστε μας για την Πάρο, που είναι η μεγάλη σας αγάπη. Τι σας αρέσει να κάνετε εκεί;
«Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στον Χολαργό. Από την Πάρο προερχόταν ο πατέρας μου και έχω εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στο χωριουδάκι. Η Πάρος για μένα ήταν ένα πολιτικό σχολείο, γιατί εκεί διετέλεσα 4,5 χρόνια δήμαρχος. Ήταν και ένα πεδίο μέσα από το οποίο έχτισα φιλίες ζωής με κάποιους πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Μου αρέσει πολύ το ψάρεμα με φίλους. Περνάω ανθρώπινες στιγμές με τις παρέες μου. Για μένα είναι το χωριό μου. Δεν είναι το νησί όπου έχω το εξοχικό μου, ούτε ένα κοσμικό νησί. Η Πάρος είναι η μόνιμη κατοικία μου».
Φαντάζεστε κάποια στιγμή να μένετε μόνιμα εκεί;
«Φαντάζομαι, αν δεν με εμποδίσει κάποιος ξαφνικός θάνατος, ότι εκεί θα τελειώσω τη ζωή μου. Παρότι ξεκίνησε στον Χολαργό και στον Υμηττό, εκεί θα τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: