Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ALEX JONES, Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ INFOWARS [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Παρανοϊκός και συνωμοσιολόγος, ανοιχτά ακροδεξιός, ο ιδρυτής του σάιτ  Infowars υποβάλλει τις ιδέες του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφει το έγκυρο περιοδικό Nouvel Observateur.
Τα τρελά πράγματα που λέει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν έναν εμπνευστή, τον Alex Jones. Από την ημέρα της εκλογής του, ο Τραμπ έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων:
1. Οτι 3-5 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν παράνομα
2. Οτι είχε 1,5 εκατομμύριο θεατές στην ορκωμοσία του
3. Οτι πέτυχε την μεγαλύτερη εκλογική νίκη όλων των εποχών
4. Οτι ο Μπαράκ Ομπάμα τον παρακολουθούσε τηλεφωνικά


Τόσο στην ουσία όσο και στη φόρμα, όλα αυτά μοιάζουν εντελώς τρελά και οι κωμικοί ηθοποιοί το διασκεδάζουν. Πολλοί διερωτώνται πού βρίσκει ο Ντόναλντ Τραμπ όλα αυτά τα «εναλλακτικά γεγονότα», αφού δεν αγαπάει τις «επίσημες πηγές». Ο αμερικανός πρόεδρος, επιπλέον, δεν εμπιστεύεται τις μυστικές υπηρεσίες, πετάει στα σκουπίδια τις εισηγήσεις των συνεργατών του, δεν διαβάζει τα memos και ξεκίνησε πόλεμο να τα ΜΜΕ, τα οποία αποκαλεί «εχθρούς του αμερικανικού λαού».
Ο Alex Jones έχει κι αυτός ένα μίντια, αλλά δεν θεωρείται εχθρός, αντίθετα. Παρανοϊκός, συνωμοσιολόγος, ιδρυτής του σάιτ Infowars, ανοιχτά ακροδεξιός, θεωρείται ένας από τους εμπνευστές του Ντόναλντ Τραμπ. Τα περισσότερα από τα ψέματα που έχει πει ο Τραμπ τα αναπαράγει στο σάιτ του και τα μεγεθύνει.
Ο Alex Jones επαίρεται ότι μιλάει συχνά στο τηλέφωνο με τον Τραμπ. Η εκδοτική του γραμμή είναι απλή: καταγγελία συνωμοσιών κάθε είδους και τεράστιες αναλήθειες. Σλόγκαν του είναι η φράση «Υπάρχει ένας πόλεμος στον εγκέφαλό σας». Οπως ισχυρίζεται, αποκαλύπτει τις αλήθειες που «τα συστημικά μίντια» αποκρύπτουν, «βγάζει την αλήθεια και τα ψέματα που δήθεν επιστημονικά αποκαλύπτουν οι παγκοσμιοποιημένες ελίτ των οποίων ο απώτερος στόχος είναι να καταστρέψουν και να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα».
Οι ύβρεις, τα ουρλιαχτά και οι υπερβολές αυτού του χοντρούλη Τεξανού, με την βραχνή φωνή, αποτελούν μέρος της επιτυχίας του.
Δείτε μερικές από τις «αποκαλύψεις» του σάιτ του:
1. Η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ενορχηστρώθηκε από την κυβέρνηση, για να περιορίσει τις ελευθερίες και για να πλουτίσει το βιομηχανικό λόμπι των όπλων
2. Η σφαγή του σχολείου Sandy Hook, το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν 20 παιδιά του δημοτικού, δεν έγινε ποτέ. Οι γονείς που δήθεν έκλαιγαν έκαναν τη σφαγή. Πρόκειται για μια μηχανορραφία της κυβέρνησης Ομπάμα για να μειώσει τις πωλήσεις όπλων.
3. Η επίθεση στον Μαραθώνειο της Βοστόνης, το 2013, ήταν μια ψεύτικη επίθεση.
4. Οι υπηρεσίες του ασφαλιστικού συστήματος στόκαραν όπλα και πυρομαχικά και ετοιμάζονται να πυροβολήσουν πολίτες.
5. Αλλά η θεωρία που έκανε το ίντερνετ να γελάσει ήταν η εξής: οι συσκευασίες πορτοκαλάδας περιέχουν ιχνοστοιχεία που σε κάνουν ομοφυλόφιλο. Απόδειξη είναι ότι οι βάτραχοι που κολυμπούν στο έλος δίπλα από το εργοστάσιο έγιναν ομοφυλόφιλοι...
Οι νεότερες «ειδήσεις» και «αποκαλύψεις» του σάιτ είναι ότι οι τρομοκράτες διοργάνωσαν την Πορεία των Γυναικών εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ, ότι ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να επιβάλλει δικτατορία στον λαό του, ότι οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τον δικό τους στρατό. Αλλα νέα: Η Χίλαρι Κλίντον είναι μια μάγισσα που υπηρετεί το Κακό (όταν δεν παίρνει ναρκωτικά), ο Μπιλ Γκέητς θέλει να στειρώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Παραληρηματικές «ειδήσεις» και φανταστικά γεγονότα γεμίζουν συστηματικά το σάιτ του.

Αυτά τα παραμύθια θα έκαναν πολλούς να γελάσουν αν κάποιοι δεν τα πίστευαν. Πριν τις αμερικανικές εκλογές, ένας πατέρας πήρε μια καραμπίνα και μπήκε σε πιτσαρία που υποτίθεται ότι στέγαζε μια σπείρα παιδόφιλων που είχε επικεφαλής την Χίλαρι Κλίντον, θέλοντας να απελευθερώσει τα παιδιά. Η αστυνομία πρόλαβε στο παρά πέντε την σφαγή.
Το παραληρηματικό στιλ του σάιτ δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει συνέντευξη 1,5 ώρας στον Alex Jones, πριν τις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών. Ο Τραμπ χαιρέτισε «την απίστευτη διασημότητα του Alex Jones», υποσχέθηκε να μην τον απογοητεύσει και να μείνει σε επαφή μαζί του.
«Σας υπόσχομαι ότι θα μιλάμε πολύ» του είπε.
Και ο Τραμπ κράτησε το λόγο του. Οι δύο άνδρες, κατά βάθος, μοιράζονται το ίδιο όραμα για τον κόσμο, απορρίπτουν τις ελίτ, απορρίπτουν την Ουάσινγκτον και μιλάνε έξω από τα δόντια. Από την ημέρα της εκλογής του Τραμπ, ο Jones βροντοφωνάζει την υποστήριξή του στον αμερικανό πρόεδρο και ταυτίζεται με όλες τις θέσεις του.
Το σάιτ Infowars βάζει τα δυνατά του το τελευταίο διάστημα για να προπαγανδίσει την άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθούσε τηλεφωνικά τον Τραμπ. Δεν είπε βέβαια λέξη για το Kremlingate, τις στενές σχέσεις των συνεργατών του Τραμπ με την διοίκηση Πούτιν.
Το Infowars είναι σήμερα το αγαπημένο σάιτ των ακροδεξιών αλλά και των ακροαριστερών. Ο λογαριασμός του στο Twitter (@realalexjones) έχει 580.000 followers και το κανάλι του YouTube, έχει 2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: