Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ «ΕΔΩΣΕ ΣΤΕΓΝΑ» ΤΟΝ… ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ! «ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ»

Πολλά και ενδιαφέροντα κατέθεσε στην πολιτική επικαιρότητα, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αφού κατέθεσε την αισιοδοξία του για συμφωνία στο επερχόμενο Eurogroup και έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτου(!), «κάρφωσε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «… επιμένει να τηλεφωνεί όλη την ώρα στην Άγκελα Μέρκελ και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών».
Ποιός θα το’ λεγε όμως πριν λίγα χρόνια πως εκείνος, που φώναζε σε συγκεντρώσεις και ομιλίες «Go back κυρία Μέρκελ» και κατηγορούσε Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά και Βενιζέλο ως «μερκελιστές» θα εξελισσόταν στον πιο τακτικό συνομιλητή της Γερμανίδας καγκελαρίου!
Σημειώνεται, πως η δήλωση αυτή του Σόιμπλε,
ήταν για να επισημάνει στη συνέχεια ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι καλός υπουργός Οικονομικών και καλός διαπραγματευτής αλλά ο Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται». Εξάλλου, όπως είπε για την προοπτική συμφωνία στο επερχόμενο Eurogroup: «Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: