Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ «ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ» ΚΑΙ ΤΙ «ΥΠΕΘΕΣΑ»

«Άκουσα» πως ο κ. Κοτζιάς παραμένει «σταλινικός», πως ο κ. Παπαγγελόπουλος έβαλε το... χέρι του στη δικογραφία και έβγαλε τον Κώστα Καραμανλή, από την υπόθεση των εμβολίων και τον κ. Κουρουμπλή, για τη μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων και έβαλε άλλους μέσα.
«Στην αγορά λένε» πως ο κ. Τσίπρας κάλεσε κοντά του τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κα Θάνου για να χειραγωγήσουν το τμήμα εκείνο της Δικαιοσύνης που ασχολείται με τη διαφθορά, προκειμένου να ενισχύσει τη θεωρία του στην κοινή γνώμη, ότι αυτός και το κόμμα του είναι «καθαροί» και οι άλλοι «διεφθαρμένοι».
«Θεωρώ» πως γι’ αυτό και... παραίτησαν την κα Ράϊκου από τη θέση της εισαγγελέως διαφθοράς, γιατί όπως «λένε στην αγορά», ευρέως, δεν ήταν δική τους και επί πλέον ανακάλυψε στοιχεία για σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ,  γιατρών, στην συγκεκριμένη υπόθεση Νονartis.
Είδατε τι μπορεί να πει κανείς, αν καλυφτεί πίσω από το «άκουσα», «μου είπαν», «λένε στην αγορά», «υποθέτω»; Και λίγα έγραψα, γιατί κυκλοφορούν πολλά ακόμα,
εσείς θα κρίνετε πια είναι αλήθεια και πια όχι.
Γιατί σ’ αυτή τη διαδικασία, μας έβαλε η κυβέρνηση και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς που ενώ «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα από τον Νοέμβριο, απέστειλε την υπόθεση στην Βουλή τον Φεβρουάριο και λάμβανε τις καταθέσεις των μαρτύρων σε... δόσεις. Συνήθως με δόσεις ψωνίζεις, δεν παίρνεις καταθέσεις ανά δεκαήμερο.
Όχι πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, πως δεν έχουν κατασπαταληθεί δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού στο φάρμακο προς όλες σχεδόν τις τεράστιες αυτές φαρμακοβιομηχανίες, όχι πως χιλιάδες γιατροί δεν είναι μπλεγμένοι και ότι οι πολιτικοί δεν έπαιξαν το παιχνίδι τους. Αλλά γιατί σε μια δημοκρατία δυτικού τύπου υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν διαδικασίες, που πρέπει να τηρούνται για να κατηγορήσεις οιποιοδήποτε πολίτη, πολύ περισσότερο πρώην πρωθυπουργούς ή πολιτικούς σου αντιπάλους. Και όλοι όσοι έβαλαν το «δάκτυλο στο μέλι» να  οδηγηθούν με αποδεικτικά στοιχεία στο «σκαμνί».
Με τις φράσεις «άκουσα κάτι», «λένε στην αγορά», «υποθέτω», ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κλείσει στη φυλακή εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους. Μήπως τα ίδια δεν συμβαίνουν στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν ή στην Βενεζουέλα του «φίλου» μας Μαδούρο;  
Αυτά τα καθεστώτα, που δικάζουν και καταδικάζουν για να εξακολουθούν να κυβερνούν, μου τα θύμισε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά χθες στον ALPHA, πως   «σκάνδαλο υπάρχει, ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι», που με μια φράση κατάργησε το τεκμήριο αθωότητας

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: