Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

3.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ROTHSCHILD (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Ακριβά θα μας κοστίσει η επιχείρηση «λίφτινγκ» του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από την Rothschild.
Η κυβέρνηση ανέθεσε την καθοδήγησή της στο δρόμο προς τις διεθνείς αγορές στην Rothschild & Cie, την ώρα που βασική προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου είναι η αποφυγή κάθε είδους επίσημης στήριξης από τους πιστωτές.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, η Rothschild αναλαμβάνει καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του ελληνικού δημοσίου για τις εκδόσεις ομολόγων στις οποίες προτίθεται να προβεί μέσα στο 2018.
Η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι εκ των προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου,
που ήδη ετοιμάζει το έδαφος.
Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, «επικυρώνει» ουσιαστικά τη συνεργασία με την Rothschild, η οποία σχεδιαζόταν ήδη από τον περασμένο χρόνο.
Η απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2018, προβλέπει ότι η εταιρεία θα παράσχει εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και για τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει πάνω ποσό από 3,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, κάθε φορά που θα εκδίδεται κρατικό ομόλογο ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο η Rothschild θα παίρνει 1,5 εκατ. ευρώ επιπλέον.
Άλλα 99.000 ευρώ θα πάρει η εταιρεία από την δημοσίευση της απόφασης έως την 31/5/2018.
Επιπλέον, και με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου έκδοσης εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας, θα καταβληθεί ως αμοιβή ποσό έως 2 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Πρόκειται για ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ακόμη 1 εκατ. ευρώ μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.
Πλέον, η Rothschild εκτός από τις δημόσιες σχέσεις του πρωθυπουργού αναλαμβάνει και καθήκοντα συμβούλου για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, για τον σχεδιασμό αξιόπιστης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής χρηματοδότησης, την ανανέωση της εμπιστοσύνης των αγορών και την εμπεριστατωμένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετά την ολοκλήρωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης καθώς και εκτίμηση των μελλοντικών επιπτώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: