Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώθηκαν οι 42 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Συνοπτική παρουσίαση

Αδάμου Κωνσταντίνα

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, π. Βουλευτής. Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου.

Αεράκης Μιχάλης

Γεννήθηκε στα Ανώγεια Κρήτης. Καταξιωμένος Έλληνας ηθοποιός με συμμετοχές σε πλήθος κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Διετέλεσε 17 χρόνια καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης. Είναι δάσκαλος σε Δραματική Σχολή.

Αλίρη Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος Χημικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μικροβιολογίας Υδάτων της Ιατρικής Σχολής Πατρών.

Είναι Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Αντωνοπούλου Μαριζέτα

Διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο «Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική στην Σύγχρονη Ελλάδα». Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες ως σύμβουλος μάρκετινγκ και υπεύθυνη ποιότητας.

Αρμενάκη Κρυσταλλία

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου. Απόφοιτος Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αρναούτογλου Σάκης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε μετάφραση – διερμηνεία στο Μόναχο και Μετεωρολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Δημοσιογράφος, υπεύθυνος για την επιμέλεια και παρουσίαση των Δελτίων Καιρού της ΕΡΤ.

Βακουφτσή Κερασίνα (Σούλα)

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Έχει εργαστεί,

στον τραπεζικό τομέα και είναι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος ΕΤΒΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Είναι Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος και Πρόεδρος Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».

Βαρδακαστάνης Ιωάννης

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο,. Είναι Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, τριτοβάθμιας οργάνωσης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιων παθήσεων και των οικογενειών τους. Είναι επίσης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Αναπηρία, οργάνωσης του αναπηρικού κινήματος.

Βερούλη Άννα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό το 1982 και Πρωταθλήτρια Κόσμου το 1983. Είναι Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Βουρεξάκη Ταμπουρατζή Κατερίνα

Κατάγεται από τα Δωδεκάνησα. Φαρμακοποιός, Μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Δ.Σ. της Φαρμακευτικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι μέλος της UNESCO με διακρίσεις στον πολιτισμό.

Βρεττού Αγάθη-Ρόζα

Κατάγεται από Λευκάδα. Διδάκτωρ Ιατρός – Καρδιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν», με εξειδίκευση στην Ηχωκαρδιογραφία και Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς στο Νοσοκομείο Emory των ΗΠΑ.

Δαφέρμου Μαρία

Γεννήθηκε στα Χανιά. Φιλόλογος Υποψήφια Διδάκτωρ και ερευνήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης με αντικείμενο τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη γλωσσολογία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός

Δημόπουλος Παναγιώτης

Κατάγεται από το Σέρβο Γορτυνίας και Πετράλωνα Ζαχάρως-Φιγαλίας. Είναι Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας στο Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

Ζαγοράκης Θοδωρής

Γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας και αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο, 120 φορές διεθνής. Είναι Ευρωβουλευτής, π. Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος το 2004 στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ζαρωτιάδης Γρηγόρης

Καθηγητής Οικονομικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, π. Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών. Μέλος Διοίκησης του ΑΠΘ. Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων Νότιας Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιων Χωρών.

Θεοδώρου Μαρινίκη

Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Δικηγόρος σε θέματα εμπορικού και φορολογικού δικαίου. Κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κάτοχος πτυχίου Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Καλλιακμάνης Γεώργιος

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

 

Καρχιμάκης Λευτέρης

Καταγωγή από Σητεία Κρήτης. Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στη Χάγη της Ολλανδίας. Διδάσκει Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διαχείριση Κρίσεων ως Λέκτορας και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Leiden.

Κικίλιας Ηλίας

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών. Είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Γενικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Κουνάκης Παναγιώτης

Γεννήθηκε στη Ρόδο. Μαθηματικός, κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Management, με εξειδικευμένη γνώση στα προβλήματα των εμπορικών, ξενοδοχειακών και μεταποιητικών επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου. Ασχολείται με την χρυσοχοΐα και την ωρολογοποιία της οικογενειακής  επιχείρησης.

Κουράκης Γιάννης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάστηκε στη ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ, π. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ, π. Δήμαρχος Ηρακλείου, π. Βουλευτής Ηρακλείου,

π. Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού.

Λαμπράκης Γρηγόρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μηχανικός Η/Υ, μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο London Metropol itan University. Εργάστηκε ως Προγραμματιστής στη ΔΕΗ. Γιος του αείμνηστου Βουλευτή Πειραιά, Βαλκανιονίκη και Αγωνιστή της Δημοκρα­τίας και της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Μανιάτης Γιάννης

Γεννήθηκε στο Άργος. Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Επισκέπτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βόννης, π. Βουλευτής Αργολίδος, π. Υπουργός και Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Μαρκογιαννάκη Όλγα

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Μπουτζέτη Μαρία

Απόφοιτος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Είναι Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

Ξυλούρης Νίκος

Γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Ιατρός με ειδικότητα στην ρομποτική χειρουργική ορθοπεδική. Συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Ιατρείο Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως.

Πάζιος Γιάννης

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Απόφοιτος του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Μεσσηνίας. Διευθύνων Σύμβουλος της Αγροτικής Ένωσης Α.Ε - Αγροσυμβουλευτικές Υπηρεσίες.  

Παπανδρέου Νίκος

Ευρωβουλευτής. Απόφοιτος Οικονομικών Πανεπιστημίου Yale. Διδάκτωρ Οικονομικών Πανεπιστημίου Princeton. Έχει διδάξει Οικονομικά στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Woodrow Wilson του Πανεπιστημίου του Princeton και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Πετράκης Σταύρος

Κατάγεται από τη Χαλκίδα. Είναι δάσκαλος με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής. Αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Διατέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Πλέσια-Ευσταθοπούλου Αικατερίνη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος. Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Cambridge University στο αντικείμενο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Ρίζου Αικατερίνη

Γεννήθηκε στην Άρτα. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, ασκεί μάχιμη δικηγορία με ενασχόληση σε θέματα εμπορικού και τραπεζικού δικαίου, αναγκαστικής εκτέλεσης, εμπράγματου δικαίου και κτηματογράφησης.

Σαμαρά Οικονόμου Μυρτώ

Κατάγεται από τη Δράμα και την Αλιστράτη Σερρών. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. με αντικείμενο την Ψυχοφαρμακολογία στη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Σαχινίδης Φίλιππος

Γεννήθηκε στον Καναδά και μεγάλωσε στη Λάρισα. Διδάκτωρ Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Manchester, π. Βουλευτής Λάρισας, π. Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και π. Υπουργός Οικονομικών, με πλούσιο συγγραφικό έργο.

Σπυρόπουλος Ανδρέας

 Γεννήθηκε στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Είναι Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μηχανολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Παραγωγής της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ηλεκτρολόγων Ε.Μ.Π.

Στεφόπουλος Χρήστος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Ιατρός – Καρδιολόγος  με ειδίκευση στις νεότερες υπερηχογραφικές τεχνικές, με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Κατερίνη.

Σωτηροπούλου Γεωργία

Γεννήθηκε στη Λαμία. Ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ως αγρότισσα συμμετέχει σε συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου. Ήταν υποψήφια βουλευτής. Η οικογένειά της ασχολείται επίσης με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Τανιμανίδου Στεφανία

Γεννήθηκε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος Οικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο International Hellenic University στα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά, π. Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τσιλιμίγκας Νικόλαος

Γεννήθηκε στην Αγρελιά Τρικάλων. Καρδιοχειρουργός, Τακτικός και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διευθυντής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αμβούργου, Τμήμα Χειρουργικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος, Διευθυντής Τμήματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς.

Τσουκαλάς Κώστας

Δικηγόρος, Εργατολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία. Ειδικευμένος στο εργατικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, τραπεζικό δίκαιο, έχει διαμορφώσει μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Τσούμας Γιώργος

Κατάγεται από τη Ναύπακτο. Είναι Μηχανι­κός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. στον τομέα Πολεοδομία – Χωροταξία. Είναι Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Χουλιάρας Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στο Ίλιον Αττικής. Απόφοιτος Χημικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης στο Ίλιον.

Χρυσόγονος Κώστας

Γεννήθηκε στις Σέρρες. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Ρέγκενσμπουργκ και Αννόβερου.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε παιδί μου !!
Ο Νίκος Παπανδρέου έχει διδάξει σε όλα αυτά τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα :::
Και τότε, γιατί καθόταν όλα αυτά τα χρόνια και δεν έκανε τίποτα, μέχρι που τον βγάλανε ευρωβουλευτή, για μισθολογική εξασφάλιση και μόνο:::