Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ …ΘΑ ΞΑΝΑΧΑΣΕΙ

Οι χαρές και τα πανηγύρια που επικράτησαν χθες βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη  δεν θα έχουν συνέχεια όταν  οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν από τώρα και μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές θα δείχνουν αυτά που έδειχναν για το Πασοκ και για τον κ. Ανδρουλάκη μέχρι τώρα.  


Ότι δηλαδή ο Ανδρουλάκης «δεν τραβάει»


Τι άλλαξε δηλαδή και θα συμβεί το αντίθετο;

Αποδεδειγμένα μέχρι τώρα δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί πράγματι ν’ αποτελέσει τον εναλλακτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ.

Αποδεδειγμένα δεν κατάφερε να περάσει τον πολυδιασπασμένο Συριζα του Κασσελάκη στις ευρωεκλογές.

Αποδεδειγμένα εξαφανίζει απο το κόμμα του όποιον του φανεί «ψηλότερος» (Καστανίδης, Νίκος Παπανδρέου κλπ) κερδίζοντας το προσωνύμιο… ομαδάρχης, θυμίζοντας τον Σημίτη.

Δεν μπορεί ν’ αποτελέσει το άλογο που θα μπει μπροστά από το κάρο και θα το τραβήξει αποτελεσματικά.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δημοσκοπικά δεύτερο κόμμα διότι ανέβηκαν τα ποσοστά του, απλώς διαλύθηκε ο Σύριζα.

Μια μικρή διόρθωση έχει γίνει και πέραν αυτού τίποτα. Στις προσευχές του ο κ. Ανδρουλάκης (αν δεν προσεύχεται, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα) θα πρέπει να αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος κατάφερε να εξαφανίσει τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ και του επιτρέπει έτσι να εμφανίζεται πλασματικά ως δεύτερος.

Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται η Φώφη Γεννηματά το 2015 παρέλαβε, το διαλυμένο και καθημαγμένο ΠΑΣΟΚ από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, έβδομο κόμμα, με 4,68%, και στις εκλογές του 2019 το ανέβασε στη θέση του τρίτου κόμματος

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει την απέλπιδα προσπάθεια διάσωσής του μέσα από αντιφάσεις, ενώ τρέμει τη στιγμή που θα αποχωρεί με σκυμμένο το κεφάλι. Παλεύει για να πείσει τους αμετάπειστους βουλευτές του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αναζητεί δικαιολογίες για τα πανεπιστήμια και επαναλαμβάνει εύηχα τσιτάτα για τα αυτιά εκείνων που ονειρεύονται τον πράσινο ήλιο να φωτίζει τη χώρα. Περιχαρακωμένος από εκείνους που εμπιστεύεται, συνοδοιπόρους του επί δεκαετίες πλέον, πιο αρτηριοσκληρωτικούς και από τους δεινόσαυρους της πολιτικής όπως σχολιάζουν στα πολιτικά πηγαδάκια κομματικά στελέχη που κρατούν αποστάσεις ασφαλείας.

Γι αυτό και για πολλά άλλα που θα αναλυθούν και θα συζητηθούν προσεχώς, ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι ο προσωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπου δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Μητσοτάκη και την Ν.Δ. και τότε θα αναγκαστεί να φύγει, αφού θα είναι οι τρίτες εκλογές που θα χάνει (1η βουλευτικές 2023, 2η ευρωεκλογές 2024) .

Το άσχημο όμως

για τους κατοίκους αυτής της χώρας δεν είναι το μέλλον και η τύχη του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα χαμένα χρόνια για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως έχασε την ευκαιρία του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λεει τωρα αυτο το αρχιδι που εκλεξατε για πρόεδρο οτι θα αξιοποιήσει τους συνυποψηφίους του.
Όπως έκανε και με τον Ανδρεα Λοβέρδο που δεν εκλέχτηκε και αυτος το 2021 ????
οχι μονο δεν τον αξιοποίησε αλλα του φύτεψε στην εκλογική του περιφέρεια την Μιλενα Αποστολακη δίνοντας της καθε βοηθεια για να "φαει" τον Λοβερδο και να μην εκλεγει.
Ο κοντος αυτος τυπος ειναι κομπλεξικος φοβαται τους πολιτικους που εχουν οντοτητα, τρεμει τις συγκρίσεις και φερνει στο κομμα ανθρωπους πιο ¨μικρους¨ πολιτικα απο αυτον ωστε να φαινετε αυτος ψηλος.
και δεν ειναι μονο ο Καστανιδης και ο Νικος Παπανδρεου που εχει "φαει" αλλα εκατοντάδες στελεχη απο ολη την Ελλαδα, και εχει κρατησει τους καραμπαρμπέους.
αλλα τι περιμενεις απο απόφοιτο της σχολης Σημιτη

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Ουτε Δούκας ούτε αυτό το κοντό ανδρουλάκη, μόνο ο Γερουλάνος εχει ηγετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να συντρίψουν την Δεξιά και το Μητσοτακεικο. Αλλα είσαστε ζώα που ψηφίζετε κιόλας.