Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΚΟΥΝΑ- ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ

Τελικά δεν είναι καλό
Πολλές φορές από αυτή τη σελίδα εξήραμε τον τρόπο που ασκεί οικονομική διαχείριση η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, η οποία αντιμετωπίζει το δημόσιο χρήμα ωσάν να είναι δικό της. Φαίνεται όμως ότι η τόσο σφιχτή οικονομική πολιτική δεν είναι πάντα η πιο ενδεδειγμένη για την περιοχή. Μπορεί να είναι καλή για το υπουργείο που τους κάνει οικονομία, σίγουρα όμως δεν είναι για τη Φωκίδα. Και δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν αν η κ. Γαζή αφήσει μερικά εκ ευρώ στο ταμείο για το διάδοχό της, αν μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε για τη Φωκίδα. Δυστυχώς, από ότι φαίνεται ούτε έχει γίνει έργο, ούτε πρόκειται να γίνει. Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Το κύριο μέρος του έργου δεν είναι το ένα δυο μεγάλα έργα που έχουν ενταχθεί και εκτελούνται από τα υπουργεία και τον ΟΣΚ. Ο κύριος όγκος του έργου είναι,
οι αναγκαίες παρεμβάσεις των 200,300 και 400.000 ευρώ που όμως είναι απαραίτητα γιατί βελτιώνουν και ενισχύουν τις υποδομές και απασχολούν κόσμο από την περιοχή.  Διότι οι εργολάβοι στα μεγάλα έργα φέρνουν εργαζόμενους δικούς τους.
Τις πταίει;
Πάντως για την κ. Γαζή, με την πείρα, τις γνώσεις και τις δυνατότητες που έχει δεν είναι φυσιολογικό να μην μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την παραγωγή έργου. Ας μην ξεχνάμε δε ότι η Περιφερειακή Ενότητα, αν και είναι ουσιαστικά υποσύνολο και όχι αυτόνομη αυτοδιοικητική δομή έχει όλες τις υπηρεσίες και πληθώρα εργαζομένων, είναι δηλαδή υπερ-επαρκώς στελεχωμένη. Άρα λοιπόν, δεν μπαίνουν ζητήματα έλλειψης προσωπικού, ούτε πολιτικής εμπειρίας. Μήπως τελικά, η τόσο έντονη ενασχόλησή της με τα κομματικά, μιας που ο κ. Βενιζέλος την έχει τοποθετήσει σχεδόν σε όλα τα κομματικά όργανα, είναι αυτό που την κουράζει και δεν την αφήνει να ρίξει όλο το βάρος της στο νομό.


ΠΗΓΗ. http://www.orafok.gr/articleviews.php?id=322

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα τρελαθούμε.
Κακό είναι να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν δικό της?
Αντί να τις πούμε και μπράβο που δεν μοιάζει στον προκάτοχο της Φυσέκι, που τα σπαταλούσε σε δαπάνες της μασας την μαλώνουμε κιόλας ?
Δεν πάτε καλά.