Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Μια συστηματική φροντίδα και περιποίηση μπορεί να καταπολεμήσει το πρόβλημα. Η λιπαρότητα των μαλλιών αποτελεί σημαντικό και εξαιρετικά ενοχλητικό πρόβλημα για πολλές γυναίκες. Η αίτια εντοπίζεται κυρίως σε ορμονικές διαταραχές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, μια συστηματική φροντίδα και περιποίηση θα μπορούσε να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τη λιπαρότητα στα μαλλιά σας, ακόμα και να την εξαφανίσει. Αν λοιπόν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να «λαδώνουν», ακολουθήστε πιστά τις παρακάτω συμβουλές:


-Λούζετε τα μαλλιά σας μέρα παρά μέρα, κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ με στόχο να απομακρύνετε το σμήγμα.

-Μην παίζεται με το μαλλί σας, αποτρέποντας έτσι τη μεταφορά λιπαρότητας από τα χέρια σας.

-Αποφεύγετε τα μαζεμένα ή πιασμένα μαλλιά, αφήνοντάς τα ελεύθερα να αερίζονται.

-Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε κερί ή τζελ για το styling των μαλλιών σας, σε αντίθεση με μια λακ για λιπαρά μαλλιά που ξηραίνει την τρίχα και αποτρέπει τη λιπαρότητα.

-Χρησιμοποιείτε μαλακτική μαλλιών αλλά μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα, ξεπλένοντας πάντα πολύ καλά.

-Οι βαφές μαλλιών που περιέχουν οξυζενέ βοηθούν σημαντικά στη μείωση της λιπαρότητας, επειδή προκαλούν ξηρότητα στην τρίχα.

-Στεγνώστε πολύ καλά τα μαλλιά σας με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και προς τη ρίζα, αποφεύγοντας τη χρήση ζεστού αέρα γιατί αυξάνει τη σμηγματόρροια.

-Δοκιμάστε το τελευταίο ξέβγαλμα όταν λούζεστε να το κάνετε με εντελώς κρύο νερό, ένα τρικ που κλείνει τους πόρους και βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

Επίσης, αναζητήστε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σαμπουάν που περιέχουν ως βασικό τους συστατικό την τσουκνίδα, ένα φυτό με εξαιρετική δράση ενάντια στη λιπαρότητα.

Άλλα φυτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της λιπαρότητας των μαλλιών είναι το δεντρολίβανο, το εκχύλισμα ελαιολάδου, το πράσινο τσάι και η λεκιθίνη.

Τέλος, θα μπορούσατε να κάνετε χρήση ξηρού σαμπουάν, ενός σπρέι σε πούδρα που εστιάζει στη ρίζα και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι νέες πούδρες μαλλιών, οι οποίες απορροφούν «μαγικά» τη λιπαρότητα και χαρίζουν όγκο. 

Πηγή: antigiransi.com
·          

Δεν υπάρχουν σχόλια: