Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΡΧΙΝΟΝΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ - ΤΑ ΄ΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ 36 ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Ζ.Ε «Νονός της νύχτας»  32 ετών με πολύ βεβαρημένο παρελθόν, πιάστηκε με συνεργούς του για «ίδρυση»  εγκληματικής οργάνωσης που   «πουλούσε προστασία» σε 36  καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα  όπλα της φωτογραφίας ήταν ορισμένα από τα…
σύνεργα της συμμορίας.
Μαζί του πιάστηκαν άλλα δυο  έλληνες ηλικίας 24 και 27  ετών, ένας 34χρονος Ιρανικής και ένας 37χρονο Αλβανικής καταγωγής, ενώ αναζητούνται άλλα τρία  μέλη.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα  της Ασφάλειας Αττικής, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Η σπείρα δραστηριοποιείτο στις περιοχές Γλυφάδας,
Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού και εξανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές, σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των μελών των οικογενειών τους, να τους καταβάλουν ανά 15νθημερο χρηματικό ποσό που κυμαίνονταν από 100 έως 150 ευρώ.
Ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής (36) καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».
Τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονιών και ληστειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: