Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΠΟΤΕΣ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟ

«Μια κρύα νύχτα του Νοεμβρίου στην πλατεία Times, ο αστυνομικός Λόρενς ΝτεΠρίμο εργαζόταν όταν συνάντησε έναν ηλικιωμένο, άστεγο άνδρα χωρίς παπούτσια.
Ο αστυνομικός εξαφανίστηκε για λίγα λεπτά και έπειτα επέστρεψε κρατώντας ένα ζευγάρι καινούριες μπότες, γονάτισε και βοήθησε τον άνδρα να τις φορέσει», κάπως έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ των New York Times για την πράξη ανθρωπιάς του αστυνομικού η φωτογραφία του οποίου έκανε τον γύρο του κόσμου χάρη σε μια περαστική γυναίκα που απαθανάτισε το στιγμιότυπο.
Μια τουρίστρια από την Αριζόνα λοιπόν τράβηξε με το κινητό της το ενσταντανέ και έκανε μέσα σε λίγες ημέρες τον αστυνομικό ΝτεΠρίμο ήρωα του διαδικτύου με 336.000 like, 89.000 share και 21.000 σχόλια.
Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα,
ο 25χρονος ΝτεΠρίμο δήλωσε ότι ο άνδρας «είχε παγώσει και φαίνονταν πληγές στα πόδια του. Εγώ που φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και υπέφερα από το κρύο». Ετσι δίχως να το πολυσκεφτεί άρχισε να μιλάει με τον άστεγο άνδρα, ανακάλυψε το νούμερο υποδημάτων που φορούσε, πήγε σε ένα κατάστημα και αγόρασε ένα ζευγάρι μπότες που στοίχιζαν 75 δολάρια και του τα πρόσφερε. «Δε τον ρώτησα πως τον λένε, όμως ήταν ο πιο ευγενικός κύριος που έχω συναντήσει ποτέ. Ηταν σαν να του είχα δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια», σχολίασε συγκινημένος ο ΝτεΠρίμο.
Από την πλευρά της η ερασιτέχνις φωτογράφος Τζένιφερ Φλόρενς είπε ότι κινητοποιήθηκε από την πράξη του 25χρονου καθώς «εκείνη τη στιγμή μου θύμισε τον πατέρα μου, που ήταν αστυνομικός στο Φοίνιξ και είχε αγοράσει φαγητό για έναν άστεγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: