Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ

Σημείωση από το «Βήμα της Ιτέας»: Οι γιατροί και το προσωπικό του κέντρου υγείας με φιλότιμο και αυταπάρνηση, παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, εξυπηρετούν τον κόσμο της Ιτέας και όχι μόνο, με άριστο τρόπο.
Τα συμβαίνοντα στον χώρο της Υγείας πανελλαδικά τα τελευταία 3 χρόνια, είναι λίγο έως πολύ γνωστά σε όλους μας και οι καθησυχασμοί μέσω λεονταρισμών, απεδείχθησαν ''ελαφριές'' σκιές από μαριονέτες κουκλοθεάτρου, ίνα μή χρησιμοποιηθεί  άλλη ''μη ευπρεπής'' έκφραση.
Ενθυμείσθε  προ ενός έτους, τις όποιες κινητοποιήσεις των ''αρμοδίων'' και των αιρετών, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ιτέας, από την φημολογία περί υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιτέας και βεβαίως τις κινητοποιήσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου Αμφίσσης, με τις συγκεντρώσεις στην,
αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
''Έπεα πτερόεντα'' απεδείχθησαν οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις της τότε Βουλευτού καςΠαπαθανάση περί αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ιτέας και περαιτέρω στελέχωσης του Νοσοκομείου και μάλιστα η με στόμφο διατύπωση της απόψεως περί ''χρωματιστών παπαγάλων''.  Οι δε αιρετοί μας, αντί να γίνουν Ταγοί και να περιχαρακώσουν δυναμικά τα αυτονόητα δικαιώματά μας, αρκέσθηκαν σε ευχολόγια συμπαράταξης, εμφανιζόμενοι μόνον όπου υπήρχαν μικρόφωνα. Οι καιροί και οι συνθήκες όμως δεν άλλαξαν και αυτό το οποίο ζούμε καθημερινά, αναζητώντας την πρώτη ιατρική φροντίδα και την συνταγογράφηση, είναι απερίγραπτο.

   Έρχονται όμως τα χειρότερα και θα πρέπει όλοι να το πληροφορηθούν, για  τον απλούστατο λόγο ότι όλοι, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, θα το υποστούμε.


   Εχθές το μεσημέρι 27-11-2012 και με αργοπορία ½ ώρας απο την καθορισμένη ώρα συνάντησης, κατεύθασε μή ασθμαίνουσα στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου Αμφίσσης καΔήμητρα Καραγιώργου.  Κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύεται από 1 Γραμματέα, 2-3 Αυλικούς, 1 Φωτογράφο, 1 Στυλίστα και 3-4 Δημοσιογράφους, προκειμένου να δωθεί η πρέπουσα βαρύτητα τόσον στην επίσκεψή της, όσον και στο περιεχόμενο των ανακοινώσεών της.  Θα έπρεπε δε, να έχει απαιτήσει να παρίστανται στην συγκέντρωση του προσωπικού, εκτός από την Βουλευτή του Νομού  καΜανδρέκα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ιτέας και η αρμόδια Αντιδήμαρχος. Η σεμνότητα όμως περίσσευε απο μιά τόσο ευαίσθητη και συγκινησιακά φορτισμένη συνάντηση ανάμεσα στην κα Καραγιώργου και την τοπική ιστορία της Ιτέας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν η κα Διευθύντρια, εξήγησε στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, την αναγκαιότητα της απόσπασης (μετάθεσης;) του ιατρού κου Γιοβάνη στο Νοσοκομείο Αμφίσσης, εστιάζοντας και ακριβολογώντας για την αναγκαιότητα της λειτουργίας έστω και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ή απώλειας, του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Λιδορικίου. Συνεπώς η ύπαρξη (δεν μιλάμε για ικανοποιητική λειτουργία) του Κέντρου Υγείας Ιτέας, είναι δευτερευούσης σημασίας και προτεραιότητος!!!  Βλέπεται, αποχωρεί ο Δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και θα αντικατασταθεί από ιατρό του Κ.Υ. Λιδορικίου.  Ματαίως το προσωπικό επιχείρησε να προτείνει την εκ περιτροπής αλληλοϋποστήριξη των λειτουργιών των Κ.Υ. Ιτέας και Λιδορικίου από του ίδιους, αλλά τούτο εστάθη  αδύνατον.


   Η κατάσταση λοιπόν στο Κ.Υ. Ιτέας διαμορφώνεται ως εξής :

Διευθυντής  παραμένει ο  κος Σπαθαράκης, ιατρός, επικουρούμενος εκτός από το νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό, από 1 (έναν) ιατρό, τον κο Γουβαλάρη και 1(μία) οδοντίατρο την καΘάνου.  Η δε γνωστή σε όλους μας ιατρός κα Μονιού, αποχωρεί από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, κάνοντας χρήση και των υπολοίπων των αδειών της. Αυτομάτως δηλαδή, το Κ.Υ. Ιτέας, μετετράπει σε ένα....πλούσιο Αγροτικό Ιατρείο με ...Διευθυντή!

Εννοείται ότι η εξυπηρέτηση για τις συνταγογραφήσεις στο Κ.Υ. μάλλον θα αποτελέσει μιά καλή ...ανάμνηση, ενώ η πρωτοβάθμια περίθαλψη (η οποία συνήθως είναι αυτή η οποία σώζει ζωές), θα απομακρυνθεί από την Ιτέα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς, τί να προσθέσουμε ;  Μήπως θα πρέπει να προσθέσει κάτι η κα Μανδρέκα;

Εξυπακούεται ότι θα επανέλθουμε, αλλά όχι μόνοι μας. Θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί.    Ιτέα 28-11-2012




ΠΗΓΗ.  http://www.karteria1.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3025.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: