Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

5 ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ

Υπάρχουν αρκετοί που εξιτάρονται με τις τρομακτικές ιστορίες, τα ανατριχιαστικά εγκλήματα, τα voodoo και τα σκοτεινά μυστηριώδη δάση. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και αντί να κλείσουν εισιτήρια για κάποια εξωτική παραλία στον ειρηνικό προτιμούν να ταξιδέψουν σε μέρη που προκαλούν τον τρόμο, ακόμη και από φωτογραφίες. Αν στην παραπάνω ομάδα ανθρώπων ανήκετε και εσείς, αυτό το άρθρο σας ενδιαφέρει....


1) Υπόγεια θησαυροφυλάκια, Εδιμβούργο
Υπόγεια θησαυροφυλάκια, Εδιμβούργο

Υπόγεια θησαυροφυλάκια, Εδιμβούργο
Τα υπόγεια θησαυροφυλάκια ανακαλύφθηκαν πριν από περίπου 30 χρόνια κάτω από την πρωτεύουσα της Σκωτίας. Σήμερα θεωρούνται ως μία από τις πλέον στοιχειωμένες τοποθεσίες στον κόσμο. Για περισσότερα από 200 χρόνια κανείς δεν πάτησε στο εσωτερικό τους και υπάρχουν θρύλοι που θέλουν πολλές ψυχές να έχουν παγιδευτεί και να τρομάζουν τους επισκέπτες που τολμούν να διαταράξουν την ησυχία τους.
Μια ξενάγηση στα υπόγεια θησαυροφυλάκια σήμερα κοστίζει περίπου 7 λίρες το άτομο.
2) Μέγαρο LaLaurie, Νέα Ορλεάνη
Μέγαρο LaLaurie, Νέα Ορλεάνη

Μέγαρο LaLaurie, Νέα Ορλεάνη
Η Νέα Ορλεάνη έχει την φήμη της πιο στοιχειωμένης πόλης στην Αμερική και μάλλον όχι άδικα. Το πιο διάσημο Στοιχειωμένο σπίτι βρίσκεται στην Royal Street. Πιστεύεται ότι ο σύζυγος της Μαντάμ LaLaurie, και ιδιοκτήτης του σπιτιού, αγόραζε δούλους και τους υπέβαλλε σε τρομακτικά ιατρικά πειράματα. Μετά από μια μεγάλη φωτιά η αστυνομία ανακάλυψε το σπίτι αλλά οι LaLauries κατόρθωσαν να ξεφύγουν.
Η ξενάγηση στο σπίτι κοστίζει περίπου 20 δολάρια το άτομο.
3) Aokigahara δάσος, Ιαπωνία



Ότι είναι η Σαντορίνη στους γάμους, είναι και το δάσος Aokigahara στις αυτοκτονίες. Πόσες αυτοκτονίες χρειάστηκαν για να πάρει αυτή τη φήμη; Μια δωδεκάδα; Πενήντα; Αρκετές παραπάνω. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν αποφασίσει να τερματίσουν την ζωή τους στο Aokigahara από το 1950.
Οι ομαδικές αυτοκτονίες έχουν αναγκάσει τις τοπικές αρχές να τοποθετήσουν προειδοποιητικές ταμπέλες στις εισόδους του δάσους.. «Παρακαλούμε ξανασκεφτείτε το!» ή «Παρακαλούμε συμβουλευτείτε την αστυνομία πριν πεθάνετε».. Δυστυχώς η είσοδος είναι ελεύθερη.. (Διαβάστε περισσότερα για το δάσος)
4) Whitechapel, Λονδίνο
Whitechapel, Λονδίνο

Whitechapel, Λονδίνο
Whitechapel, Λονδίνο
Αν ήσουν γυναίκα και ζούσες στο East End του Λονδίνου, το 1888, δύσκολα επιζούσες. Γιατί; Φυσικά γιατί το Whitechapel, εκείνη την εποχή, ήταν το σπίτι του διάσημου πλέον δολοφόνου Τζακ του Αντεροβγάλτη! Ο επισκέπτης στο Whitechapel σήμερα θα εξερευνήσει την ιστορία των δολοφονιών, θα εξετάσει πως ο κοινός συλλογισμός έδωσε μυθώδη διαστάσεις σ” αυτές τις δολοφονίες, κυρίως λόγω των ταινιών για τον Τζάκ τον Αντεροβγάλτη, και θα τις συγκρίνει με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το 1888.
Οι φόνοι στο Whitechapel έχουν αποκτήσει μια μυθική υπόσταση, και εξιστορούνται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκαλούν το αίσθημα της αγωνίας και του φόβου. Ακολουθώντας τα ίχνη του τρομερού δολοφόνου είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την πόλη. Ειδικά αν έχετε στο μυαλό σας ότι η ταυτότητα του Jack δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.. (Διαβάστε περισσότερα για τους φόνους στο Whitechapel αλλά και για τις πιθανές ταυτότητες του Τζακ του Αντεροβγάλτη εδώ)

5) Νεκροταφείο Sleepy Hollow, Νέα Υόρκη
Νεκροταφείο Sleepy Hollow, Νέα Υόρκη

Νεκροταφείο Sleepy Hollow, Νέα Υόρκη

Νεκροταφείο Sleepy Hollow, Νέα Υόρκη
Εδώ θα βρείτε τα πάντα! φαντάσματα, goblins, στοιχειωμένες γέφυρες αλλά και έναν ακέφαλο καβαλάρη. Το Sleepy Hollow θεωρείται ως μία από τις πλέον στοιχειωμένες τοποθεσίες στον κόσμο μια και υπάρχουν αναφορές (οι περισσότερες στο Patriot’s Park) για ανεξήγητες εμφανίσεις τρομακτικών πλασμάτων από πολλούς και διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες.
Μια εκδρομή στο Sleepy Hollow κοστίζει περίπου 15 δολάρια και λόγω της μεγάλης συμμετοχής τηρείται σειρά προτεραιότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: