Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ – ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα απεργιών αλλά και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού είναι αυτή που διανύουμε.
Το έναυσμα έδωσαν χθες οι δημοσιογράφοι ενώ σήμερα και αύριο κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις με την πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που διαδηλώνουν εναντίον του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν, από χθες, τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία.
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες,
από το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε η ΓΕΝΟΠ, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».
Οι εισαγγελείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι δικηγόροι αποφάσισαν την πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους έως την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας , ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και ακυρώσεις πτήσεων.
Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Σοβαρά θα είναι σήμερα τα προβλήματα στις μετακινήσεις, λόγω των απεργιών των μέσων μαζικής μεταφοράς, που κατεβάζουν χειρόφρενο στο σύνολό τους. Τόσο τα μέσα σταθερής τροχιάς, όσο και τα λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν. Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν το μετρό, ο ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), το τραμ, ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν τα ταξί.
Συλλαλητήρια και πορείες
Για σήμερα έχουν εξαγγελθεί δύο συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματισθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί και για αύριο, Τετάρτη. Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: