Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Κινδυνεύουν στη χώρα μας λόγω… χρώματος! - Διαβάστε την ανακοίνωση. Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων.  Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ ότι η σελίδα με ειδικές πληροφορίες για την Ελλάδα με τον τίτλο “Απειλές στην ασφάλεια” ενημερώθηκε, ώστε να πληροφορήσει τους υπηκόους των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω του χρώματός τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή,
στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις».

Εκτός αυτού, ενθαρρύνει τους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται συνέχεια για να παραμένουν ασφαλείς.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την αμερικανική πρεσβεία, πηγές της οποίας αναφέρουν ότι: «Στην ιστοσελίδα του State Department πάντοτε υπάρχουν κάποιες ανακοινώσεις προς Αμερικανούς πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό εάν υπάρχουν κάποια φαινόμενα που μπορεί να τους προκαλέσουν προβλήματα, να έχουν το νου τους. Αυτό ανανεώνεται περιοδικά και στόχο έχει να προστατέψει Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ή διαμένουν στο εξωτερικό».

Πάντως, χθες, το State Department εξέδωσε ακόμη μία ανακοίνωση στην οποία καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχνείου.
/www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: