Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ… ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ !

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέσα μανιπουλαρίσματος (Πως να έχετε το κόσμο υπό τον έλεγχό σας) των ανώνυμων cyber βλακών. Αντί να ευνοούν την ελευθερία και την πολυφωνία, αποδεικνύεται, ότι λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση: Περιορίζουν την πραγματικά ελεύθερη έκφραση και προωθούν τα σκουπίδια, χειραγωγόντας της μάζες εκεί που θέλουν αυτοί που είναι κρυμένοι απο πίσω τους. Ενώ το δικαίωμα τής ελευθερίας τής έκφρασης έχει κατοχυρωθεί εδώ και αιώνες, στον cyber χώρο σήμερα, η εικόνα φαίνεται, πως είναι εντελώς διαφορετική. Εδώ, ισχύει η δικτατορία τής βλακομάζας των χρηστών, οι οποίοι θίγονται, εξαγριώνονται και προβαίνουν σε ομαδικές αναφορές και κατεβάσματα βίντεο, ιστοσελίδων κ.ά., όταν κάποιος ενοχλητικός γι΄αυτούς, διαφωνήσει ή -ακόμα χειρότερα- ειρωνευτεί τα πιστεύω τους. Ένας από τους πιο συχνούς λόγους διαγραφής μιας ανάρτησης, ενός βίντεο, ενός λογαριασμού ή μιας σελίδας από το Facebook,
 ή από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι η προώθηση περιεχομένου, που δυσφημεί μια ομάδα προσώπων. Eπειδή όμως, δεν μπορεί να υπάρξει κοινά αποδεκτός ορισμός τής δυσφήμισης, τα μέσα θεωρούν, ότι αυτό συμβαίνει, όταν μια ομάδα προσώπων διαμαρτυρηθεί μαζικά. Το Facebook μάλιστα, προτρέπει τους χρήστες να αναφέρουν περιεχόμενο, που θεωρούν απαράδεκτο ή ότι τους θίγει.

Στο Twitter, στο Youtubeκ.ά. μέσα, επιτρέπεται να λές και να ανεβάζεις ό,τι σαχλαμάρα θέλεις: για τον καιρό, για γκόμενες, για το γατάκι σου, ρεψίματα κ.λπ. κ.λπ., μπορείς ακόμα και να αναπαράγεις ελεύθερα κι άκριτα με ένα απλό copy/paste οποιαδήποτε ανοησία κυκλοφορήσει, ειδικότερα δε, εθνικούς, θρησκευτικούς ή άλλους μύθους και ηλιθιότητες. Αυτό, που δεν επιτρέπειται επ΄ουδενί όμως, είναι να πειράξεις ή έστω να αμφισβητήσεις τις εθνικο-θρησκευτικές ονειρώξεις τής cyber μάζας. Τότε, τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή.

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες διεθνώς, διαμαρτυριών ευσεβών μουσουλμάνων, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κάθε τρεις και λίγο για θρησκευτικούς, ακατανόητους όμως, στον περισσότερο πολιτισμένο κόσμο λόγους.

Αν και η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι τής πολιτισμένης Ευρώπης, συχνότατα παρατηρούνται κι εδώ παρόμοια φαινόμενα.

Στην ίδια με τους φανατικούς μουσουλμάνους πνευματική κατάσταση βρίσκεται ολόκληρη η Ρωμιοσύνη.

Εδώ, οι κάθε είδους αργόσχολοι, ανέραστοι, ελληναράδες, θρησκοβαρεμένοι, εθισμένοι βλάκες, μήν έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαραθέσουν επιχειρήματα σε όποιον αμφισβητήσει τις εθνικοθρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αντιδρούν -ενίοτε οργανωμένα από πολιτικά ή θρησκευτικά μαντριά-, παρακινεί ο ένας τον άλλον και προβαίνουν σε ομαδικές καταγγελίες, που οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση στο κατέβασμα των ασεβών ή αντεθνικών βίντεο, αναρτήσεων, ιστοσελίδων ή -σε ορισμένες περιπτώσεις- ακόμα και στη σύλληψη των ασεβών χρηστών, όπως έγινε πρόσφατα με τη σύλληψη τού δημιουργού τής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος».

Αβασάνιστα copy/paste:
Η συμπεριφορά τής ρωμιο-cyber μάζας
Το πλέον δημοφιλές σπορ τής ρωμιο-cyber μάζας είναι το άκριτο copy / paste ανοησιών. Σε ελάχιστο χρόνο, φληναφήματα αντιγράφονται αυτολεξεί, αποστέλλονται με e-mail από τον έναν στον άλλον και διανθισμένα βέβαια πάντοτε με τους ανάλογους θριαμβευτικούς θρησκευτικοπατριωτικούς τόνους κατακλύζουν τις ιστοσελίδες και τα blogs.

Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά, τα οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε λάβει όχι μια, αλλά δεκάδες -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- φορές:

Η πλουσιότερη γλώσσα
Η ελληνική είναι η πλουσιότερη γλώσσα τού κόσμου με έξη εκατομμύρια λέξεις και 78 εκατομμύρια λεκτικούς τύπους, ενώ η αγγλική έχει μόλις 490.000 λέξεις. Υποτίθεται, ότι οι αριθμοί προέρχονται από την αποθησαύριση αρχαίων συγγραμμάτων από πανεπιστήμιο τής Καλιφόρνιας.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα επιπλέον, είναι η μόνη γλώσσα, την οποία καταλαβαίνουν οι σύγχρονοι υπολογιστές. Το σχετικό software, που αναπτύχθηκε από την Apple, είναι το Hellenic Quest.

Η φράση Κίσινγκερ
Σύμφωνα με το μύθο, ο Κίσινγκερ έχει πει: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες (…) δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει…».

Η ανοησία αυτή είχε πρωτοδημοσιευθεί σε περιοδικό γνωστής ρωμιοχριστιανής πρώην δεξιάς και νυν αριστερής βουλευτίνας κι έκτοτε έχει κατακλύσει τον ιστοχώρο.

Καθαρό το DNA των ελλήνων
Ενώ είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το DNA τού ανθρώπου από τού πιθήκου κι ακόμα δυσκολότερο το DNA ενός ασιάτη από ενός αφρικανού, εμφανίζονται κατά καιρούς σε διάφορα Μ.Μ.Ε. κι αναδημοσιεύονται σωρηδόν στο διαδίκτυο από ελληναράδικες ιστοσελίδες διάφορες μελέτες, που υποτίθεται πως αποδεικνύουν, ότι το DNA τού σύγχρονου ρωμιού είναι ίδιο με αυτό τού αρχαίου έλληνα, οπότε οι ρωμιοί είμαστε δήθεν κατ΄ευθείαν απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Κατ΄αρχή δεν υπήρξε ποτέ κατά την αρχαιότητα ένας τύπος αρχαίου έλληνα. Αρχαίοι έλληνες θεωρούνται οι μινωίτες, οι μυκηναίοι, οι ίωνες, οι δωριείς, οι αθηναίοι, οι σπαρτιάτες κ.λπ., οι οποίοι έζησαν σε διάφορες εποχές στον ίδιο ή διαφορετικούς χώρους. Ούτε σήμερα υπάρχει ένας τύπος σύγχρονου έλληνα (ρωμιού, καλύτερα). Έλληνες στις μέρες μας θεωρούνται οι πόντιοι, οι βλάχοι, οι αρβανίτες κ.λπ..

Επί πλέον, σήμερα δεν υπάρχει καμμιά καθαρή φυλή, αφού δεν υπάρχουν απομονωμένες περιοχές κι έχουν γίνει μεγάλες επιμειξίες μεταξύ των λαών. Δεν μπορεί να γίνει επομένως σύγκριση μεταξύ τού «αρχαίου έλληνα» (ο οποίος σημειωτέον επίσης είχε επιμειξίες) και τού σύγχρονου «έλληνα». Ποιός είναι ο αρχαίος και ποιός ο σύγχρονος; (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Το DNA των ελληναράδων).

Το θαύμα τού Παΐσιου
Το θαύμα, που κατασκεύασε ο δημιουργός τής ιστοσελίδας «Γέροντας Παστίτσιος», Φίλιππος Λοΐζος, αφού αναδημοσιεύτηκε κατά χιλιάδες, ξέφυγε από τα όρια τού διαδικτύου κι έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: