Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ… ΤΙΠΟΤΑ»…

Με την φράση «Γύρω – γύρω όλοι και στη θέση του Μανώλη… τίποτα», ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, «προσγείωσε» τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Προανακριτικής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και της οποίας προεδρεύει ο ίδιος. Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι…
«Δεν μπορούμε να κάνουμε και Ιερά Εξέταση. Τους εξετάζουμε με πιεστικό τρόπο, όχι όμως βασανιστικό»,
σημείωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha, ενώ σε άλλο σημείο παρατήρησε: «Έχουμε καλλιεργήσει προσδοκίες ότι θα στείλουμε στη δικαιοσύνη όλο το πρώην υπουργικό συμβούλιο. Λες και (στην προανακριτική) έχουμε ένα μαγικό ραβδάκι και θα τα διορθώσουμε όλα».
Ανέφερε δε… αφοπλιστικά ότι «πολλές φορές βλέπουμε ότι ένας μάρτυρας μας λέει ψέματα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς. Στην Ελλάδα κανείς δεν έχει τιμωρηθεί για το ψέμα που λέει. Έκανα πρόταση για δημόσια συνεδρίαση, να βλέπετε και εσείς πώς μας… δουλεύει ο καθένας».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχθηκε ακόμα ότι «λίγο… πλατιάζουμε, έχουμε αναλύσει (στην προανακριτική) όλο το φορολογικό σύστημα. Αυτά που μαθαίνουμε είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι για το αντικείμενο» της επιτροπής.
Στην ερώτηση αν θα μάθει ο λαός την αλήθεια απάντησε: «το θέμα είναι να μάθουμε πρώτα εμείς».
Σχολίασε, όμως, ότι «δεν είναι εύκολο να χαθεί (το πρωτότυπο CD), δεν είναι και… βελόνα ούτε καρφίτσα».
Για την κλήτευση του Γιώργου Παπανδρέου είπε «καλώς να έρθει ο κ. Παπανδρέου, όπως θα εξεταστεί και ο κ. Βενιζέλος» και πρόσθεσε ότι «καμία κατάθεση δεν είναι περιττή. Όσοι περισσότεροι έρθουν τόσο πιο ασφαλές το συμπέρασμα».
Για τις καταθέσεις των κυρίων Διώτη και Μπίκα απάντησε ότι «είχαν αντίθετη θέση γι αυτό και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση και των δύο».
Τέλος, ανέφερε ότι «στην υπόθεση Siemens το σύστημα δεν ήθελε να αποκαλυφθεί η αλήθεια»…
trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: